Pedagog Adem Güneş'ten Anne Babalara Deprem Uyarısı

Kahramanmaraş merkezli depremin dördüncü gününde acı bilanço her saat başı artıyor.

Pedagog Adem Güneş'ten Anne Babalara Deprem Uyarısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

10 şehirde yıkıma neden olan büyük depremlerde an itibarıyla 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiği, 62 bin 937 kişinin yaralandığı bildirildi.

Enkaz kaldırma çalışmaları ve yardımlar devam ederken, uzman pedogog Adem Güneş’ten anne-babalara depremin çocuklara nasıl anlatılması konusunda uyarılar geldi.

“BİLİMSEL OLARAK AÇIKLAYIN”

Pedagog, Güneş’in uyarıları şöyle: “Deprem gibi sıra dışı bir durumla karşılaşan çocuklar, ne olduğunu anlamak için anne babalarına sorular sorarlar. Böylesi travmatik dönemlerinde anne babaların kullanacakları kelimelerin çocuğun bilinçaltında yıllar boyu iz bırakacağı bilinmelidir. Depremi anlatırken “Allah’ın insanları cezalandırması” şeklinde ifadeler kullanmak çocuğun inancı ile barışıklığını zedeler. Böylesi anlatımlar Allah’a güvenle bağ kurmak yerine, korku ile mesafe koymasına neden olur. Çocuğunuzun inancı ile barışık bir yaşam sürmesini istiyorsanız, depremi “bilim” ile anlatın. Fay hattındaki kırılmaları tarif edin. Bu tutumunuz çocuğunuzun size olan güvenini artıracağı gibi, depremi anlatmasını da kolaylaştıracaktır.”(Bülten Haber)