Pazartesi Muhabbetleri

14 Mayıs Pazar günü sandığa gidiyoruz. Sonuçlar muhtemelen pazar günü en geç saat 20'de belli olur.  Gece 11'de ise tablo netleşir.

Pazartesi Muhabbetleri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçimlerin sonucuna göre pazartesi günü her kesimden farklı yorumlar gelecek. Seçimi kazananların nasıl kazandıklarına ve nasıl başardıklarına yönelik değerlendirme ve kendilerine pay çıkarma gayretlerini göreceğiz.

Hatta kazanan tarafa oy vermese bile vermiş gibi yaparak aykırı kalmamak adına zafere ortak olmak isteyenler de olacak. Kimileri bu zaferi olgunlukla karşılarken aynı cenahın fanatikleri kendi içinde tartışma yaşayacak. Seçim öncesi çok kalabalık olmayan parti binaları dolup taşacak.

Seçimleri kaybeden tarafta ise iki zümre oluşacak. İlk grup hiçbir beklentisi ve talebi olmamasına rağmen samimi ve vicdani duygularla destek verdiği tarafın kaybetmesinden dolayı hüzünlenecek ve birkaç gün bunun üzüntüsü ile yaşayacak. 

Bu kesimin ikinci gurubu ise  “ben kaybedeceklerini biliyordum, ben söylemiştim, çok da iyi oldu” moduna geçip kaybedenlere sırtını dönüp kazananların safına geçecek. Pazartesi ve sonraki günlerde ülkenin ve şehrin hali bu olacak. 

Sonuç ne olursa olsun, kazanan Türkiye ve Elazığ olsun. Seçim, önemlidir ve gereklidir ama her şey değildir. Öncelik ülkemiz, barış ve huzurumuzdur.