Partilerin 'Taban' Adımı

Haziran 2023 seçimlerine yönelik partilerin rutin çalışmaları devam ederken, seçimlerden en iyi sonucu almak amacıyla bilimsel, teknik çalışan ve bunu raporlaştırıp genel başkanlara iletmek amacıyla her partide özel çalışmalar da yapılıyor.

Partilerin 'Taban' Adımı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti yanında MHP, İyi Parti, CHP’de siyaset yapan, herhangi bir aday ve kesimin  değil sadece partilerinin kazanmasına odaklanan bu isimler, kendi tabaları yanında halkla da görüşüp beklentileri ve talepleri bir rapor halinde genel merkezlere gönderecekler.

Ak Parti ve İyi Parti genel merkezlerinin de böyle bir çalışma istedikleri ve gelecek raporlara göre durum değerlendirmeleri yapacakları ifade ediliyor.

Partilerinin mevcut konumları, halkın şu anki bakış açıları, partilerinin en çok eleştiri aldıkları konu ve konular, seçilmişlere olan ilgi ya da tepkilerin yer alacağı raporun son bölümünde ise öneriler yer alacak.

Öneriler kısmında isimler ve özel konulardan ziyade ilkeler ve prensipler üzerinden hareketle “seçmen genel merkezden şunları bekliyor” başlığıyla talepler sıralanacak.

Çalışmayı yapan ekiplerin en önemli özelliği, hiçbir isme angaje ya da karşı düşünce beslemeden  tamamen partinin seçimlerde  en iyi sonucu almaya yönelik öznel yargıları içermesi.

Partilerin, samimi bir heyet tarafından hazırlanan bu raporlara ayrı bir önem vereceği ve liste oluşumlarında dikkate alacağı ifade ediliyor.