Partilerin Seçim Heyecanı

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimine bir yıldan az süre kala siyasi partilerde gözle görülür bir hareketlilik yaşanıyor. Elazığ'da siyasi partiler kendilerine yapılacak milletvekilliği müracaatlarından öte siyasi potansiyeli ve şehirde karşılığı alan isimlere adaylık teklifi süreçlerini başlattılar.

Partilerin Seçim Heyecanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine bir yıldan az süre kaldı. Bu süreyi verimli değerlendirmek ve başta sandık görevlilerinin eğitimi ve sandık güvenliği konularında siyasi partiler hazırlıklara başladı. Siyasi partiler, TBMM’nin kapanmasıyla birlikte, 2023 seçimlerine odaklandı. Partilerde seçim çalışmaları başlıyor.

Partilerin Seçim Heyecanı

LİDERLER HAZIR
2023 Haziran ayında yapılacak seçimler için parti liderleri de harekete geçti.

MHP lideri Bahçeli ilk kez “sesli video” yayımladı ve “çağrım sana” sloganlı billboardları tüm ülke sathına astı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, grup toplantılarını artık Ankara’da değil illerde yapacak. Kılıçdaroğlu’nun Ekim ayında parti gurubunu Elazığ’da toplaması bekleniyor.

İyi Parti Lideri Akşener,  daha önce başlattığı  Türkiye turunun  ikincisini başlatacak. 

Ak Parti ise seçim startını, son yerel seçimlerde büyükşehir belediyesini kaybettiği İstanbul’dan verecek. 

Partilerin Seçim Heyecanı

MHP, “ÇAĞRIM SANA” İLE MEYDANLARDA
Haziran 2023 seçim propagandası  kapsamında MHP, “Çağrım Sana” reklam kampanyası başlattı. Önceki gün gece partinin resmi sosyal medya hesaplarından, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin seslendirmesiyle bir video yayımlandı. “MHP’nin seçim kampanyalarında ilk kez Bahçeli’nin sesli mesajının yayımlanması” dikkat çekti. Bahçeli, söz konusu videoda seçmene şu sözlerle sesleniyor:

“Çağrım sana, kulak ver... Gel hep birlikte tam bağımsız, güçlü ve büyük Türkiye’yi 2023’e taşıyalım. Dosta ve düşmana Türk milletinin bir ve beraber olduğunda neler yapabileceğini bir kez daha gösterelim. Atatürkçü, demokrat, ülkücü, milliyetçi, mütedeyyin ne dersen de kendini nasıl tanımlarsan tanımla, önce ülkem ve milletim diyorsan, çağrım sana.”

Partilerin Seçim Heyecanı

CHP, GRUP TOPLANTILARINI İLLERE TAŞIYOR
Siyasi partilerde de seçim hazırlıkları devam ediyor. Bu kapsamda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’nin kapanmasıyla birlikte partisinin grup toplantılarını illere taşıyacak. Kılıçdaroğlu, her salı bir başka ilde yurttaşlarla birlikte grup toplantısı yapacak. Ayrıca CHP, mitinglerle de yurttaşlarla bir araya gelecek.

CHP, eylül ayı başındaki grup toplantısını ise Elazığ’da gerçekleştirecek ve bu toplantıda Elazığ’ın kalkınmada pilot il olmasıyla ilgili lansman da gerçekleştirilecek.

Partilerin Seçim Heyecanı

AK PARTİ, İSTANBUL’DA START VERİYOR
Ak Parti de seçim çalışmalarının startını İstanbul’dan verecek. Parti yönetimi bu kapsamda, İstanbul’da yurttaşlarla bir araya gelecek.

Ak Parti, sahada olduğu kadar genel merkezde de hummalı bir çalışmanın içine girecek. Bağımsız kamuoyu araştırma şirketlerine yaptırılacak anketlerle önce mevcut milletvekillerinin illerdeki karşılığı sorulacak ve yeniden adaylığı konusunda halkın görüşleri alınacak. Yine aynı ankette “Ak Parti’den kimi milletvekili görmek istersiniz?” sorusunun cevabı aranacak.

Bu anket sonuçları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla geçmiş seçimlerdekinin aksine büyük bir gizlilik içerisinde bizzat kendisine sunulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelen anket sonuçlarına göre partinin mevcut milletvekillerine yönelik bir yüzdelik kota koyacak ve muhtemelen listenin yüzde 70’i yenilenecek. Mevcut milletvekillerinden yeniden listeye girmesine karar verilenlere ise kendi illeri yerine farklı illerden milletvekili adaylığı teklif edilecek.

BİRÇOK İSİM AFFINI İSTEYECEK
Ak Parti’nin gireceği en kritik seçim olan 2023 seçimlerinde olası bir kayıp ve gerilemenin müsebbibi olmama, yeni yüz ve isimlere yer açma adına birçok ismin Erdoğan’dan affını isteyeceği ve aday adayı olmayacağını da açıklaması bekleniyor.

Mehmet Özhaseki başta olmak üzere birçok genel başkan yardımcısı ve uzun süreden beri siyasette olan isimlerin bu seçimlerde Erdoğan’ın elini güçlendirmek ve partinin daha iyi sonuçlar elde etmesine katkı sunma amacıyla aday olmayacağı ifade ediliyor.

Partilerin Seçim Heyecanı

AKŞENER’DEN İKİNCİ TÜRKİYE TURU
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise yaz ayları boyunca haftada üç, dört ile gidecek. Akşener, geçtiğimiz aylarda çıktığı Türkiye turunda yaşadığı vatandaş tepkileri ve Lütfi Türkkan olayı gibi vakalarla karşılaşmamak için gerekli adımları atacak ve esnaf ziyaretleri yanında kitle partisi olduğunu göstermek amacıyla büyük salon ve açık hava toplantıları da yapmayı ihmal etmeyecek.

ELAZIĞ’DA SİYASİ HAREKETLİLİK
Haziran 2023 seçimlerine hazırlanan Elazığ’daki siyasi partilerde de ciddi bir hareketlilik görülüyor.

Siyasi partiler, kendi kitle ve taban oyuna ilave oylar getirebilecek isimleri partilerinden aday gösterme yarışına girdiler.  Partilerin bu seçimlerde aday listesine koymak istedikleri isimde arayacakları kriterlerin başında “aday gösterirsek partiye ilave oy mu getirir yoksa oy mu kaçırır” ilkesi geliyor.

Her bir parti, kendi oy kitlesine ilave oy getirtecek isimlerle ilgili bir çalışmanın içine girerken, birkaç partinin aynı isimler üzerinde yoğunlaştığı da gözlerden kaçmıyor.