Parmak Sallıyorlar(mış)

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP içinde İYİ Parti'yi HDP'yle yan yana gelmediği için linç eden bir solcu grubun olduğuna dikkat çekti.

Parmak Sallıyorlar(mış)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akşener, "Muhalefetin içinde HDP'yle bizim yan yana gelmemiz gerektiğini iddia eden yapı, bize parmağını sallıyor. Kavramsal olarak son derece aşağılayan, bizlere çok çirkin tavırlar koyan, ciddi tavırlar koyan gerçekten kötü bir dille bir yapı var" dedi.

Akşener’in CHP’nin kurumsalını koruyup ve toz kondurmayıp parti içindeki solculardan şikayet etmesi çok tutarlı bir bakış açısı değil. Sonuçta siz CHP ile bir ittifaktasınız. Ve CHP her fırsatta HDP’yi göklere çıkartıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Yunan’a tek kelime etmiyor Osmanlıya nefret kusuyor. Parti Meclisi Üyesi Diyarbakır’ı Kürdistan ilan ederek özerklik özlemini dile getiriyor, Akşener de hala CHP içindeki solcuları işaret ediyor.

Akşener, tecrübeli bir siyasetçi olmasına rağmen CHP’nin sol kanadından geldiğini iddia ettiği beyan ve açıklamaları münferit görüyor. Oysa tüm bu görüşler CHP’nin de kendi görüşüdür. Sırf kendisinden başka tümü sağ ve muhafazakar partiden oluşan 6’lı masa dağılmasın diye “köprüyü geçene kadar” siyaseti güdüyorlar.

Akşener’i bugün parmak sallayan CHP’liler seçimleri kazandığında ittifaktan ilk atacakları parti İyi Parti olacak. Bunun için İyi Parti tercihini yapmalı. Ya HDP’li ittifakla flörtüne devam edecek ya da doğru  bir siyaset yaparak gerekirse üçüncü bir ittifakla siyaset yapacak.

Peki, bunu yapmazsa ne olur? Önce iyi senaryoyu söyleyelim. Millet ittifakı seçimleri kazanır, cumhurbaşkanı onlardan olur, Akşener’in başbakanlık hayalleri de suya düşer, parti tabanı da HDP’ye yakınlığı dolayısıyla partiyi terk eder ve MHP’ye geri döner.

Bu iyi senaryoydu. Kötüsüne gelirsek: Bu  ittifak ortaklığı tüm Anadolu’da kitlesel istifalara sebep olur, parti ikiye bölünür, parti içi muhalefet başlar ve İyi Parti umut olmaktan çıktığı gibi siyaset mezarlığında yerini alır.

Tablo bu gerçek bu. Karar İyi’nin ve partideki iyilerin…