Pandemi Bitmedi…

Elazığ olarak aşılamada istenilen hedefe ulaşamadıklarını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat ' Aşı karşıtlığı ve kararsız vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün azalsa da aşılamada hala Türkiye ortalamasının altındayız. Pandemi ülke genelinde bitmediği sürece aşı silahımızı elden bırakmamalıyız' demiş. 

Pandemi Bitmedi…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Polat “ Aşı karşıtlığı ve kararsız vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün azalsa da aşılamada hala Türkiye ortalamasının altındayız. Şimdiye kadar ilimizde toplam 852.329 adet aşı yapılmıştır 1.Doz aşı yapılan kişi sayısı 355.037, 2. Doz aşı 325.325 ve 139.202’ kişiye de 3.doz aşı yapılmıştır. Bu veriler sonucunda ilimizdeki 2. doz aşılanma oranı yüzde 70,7’ya yükselmiştir. Ancak Türkiye 2.doz aşı oranının yüzde 85,27 olduğunu da unutmamalıyız. 

Bu verilerin il ve ilçe bazındaki dağılımına gelince, merkez yüzde 70.07, Ağın yüzde 84.55, Alacakaya yüzde 75.76, Arıcak yüzde 66.49, Baskil yüzde 79.30, Karakoçan yüzde 62.75, Keban yüzde 78.97, Kovancılar yüzde 61.99, Maden yüzde 80.00, Palu yüzde 62.63 ve Sivrice ilçemizde yüzde 78.78 düzeyinde aşı yapılmıştır.  Ayrıca şu an pandemi yoğun bakım yatak doluluk oranımız da yüzde 49.3’tür. Görüldüğü gibi aşılama verilerimiz istenilen düzeyde değildir. Burada aşılarını yaptırmaları ve tamamlamaları yönünde vatandaşlara bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum.”demiş .

Polat’ın açıklamalarına bakıldığında Elazığ’ımız halen aşılama konusunda istenilen seviyede değil. Ayrıca şu an pandemi yoğun bakım yatak doluluk oranımız da yüzde 49.3 olduğuna göre pandemi halen geçmiş değil ve tehlike devam ediyor. 

Hükümet’in normalleşme adımlarından dolayı insanlarımız da bir rahatlama olduğunu görüyoruz ve bu konuyu devamlı gündeme getiriyoruz. Aşı konusun da insanlarımızın hassas olmasını ve aşılarını yapmaları gerektiğini söylüyoruz. 

Çünkü bir buçuk yıldır binlerce insanımızı kaybettik. Sevdiklerimizin acı haberlerini aldık. Artık sokağa çıkma yasaklarının ve tedbirlerin gelmemesi için aşılarımızı yapmamız gerekiyor. Maske konusunda da özen göstermemiz ayrıca önemli. 

Ülkemizin tekrar sağlıklı günlere dönmesi bizlerin elinde. Yetkililerin uyarılarını dikkate alalım ve üzerimize düşen görevleri yerine getirelim…