Palu, Myo'ya Kavuşuyor

İlimizin en köklü ve kadim ilçelerinden bir olan Palu'nun 27 yıllık Meslek Yüksek Okulu hasreti, Palu Yardımlaşma Derneğinin girişimleri ve FÜ Rektörü Prof.Dr. Göktaş'ın gayretleri ile sonuç verme aşamasına geldi.

Palu, Myo'ya Kavuşuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Talep, FÜ senatosu tarafından görüşüldü ve Palu’da bir Meslek Yüksek Okulu açılması yönünde  karar alındı.

Üniversitenin aldığı bu karar, YÖK tarafından da onaylanırsa, hasret sona erecek ve Palu, beklediği eğitim yuvasına kavuşmuş olacak.
Talep, bugünlerde YÖK’ün gündemine gelecek ve karar verilecek. Bu kararın olumlu çıkması ihtimali yüksek olsa da ülkenin ekonomik şartları gerekçe gösterilerek olumsuz bakılma ihtimali az da olsa var.

Kararın olumlu çıkması yönünde en büyük görev milletvekillerimize, Ankara’da üst düzeyde bulunan bürokrat hemşehrilemize, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Külliyede görevli üst düzey daire başkanlarımıza düşüyor. 

YÖK’ün karanının olumlu olması yönünde her bir seçilmiş ve atanmış hemşehrimizin güç birliği yaparak, Elazığ siyasetine ve seçimin kaderine etki eden Palu ilçemizin haklı talebinin hayata geçmesinde katkı sunacağına inanıyoruz.

Tüm aşamaları tamamlanmış bu talebin, YÖK tarafından onaylanmasında emeği geçecek tüm siyasilerimiz ve bürokratlarımıza şimdiden teşekkür ediyoruz.