Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi Yaklaşık Maliyet Kurbanı Mı?

Elazığ'ın Palu ile Kovancılar ilçelerine hizmet vermesi planlanan 150 yatak kapasiteli Palu - Kovancılar Devlet Hastanesi'nin ihalesi gerçekleştirildi. 

Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi Yaklaşık Maliyet Kurbanı Mı?

İhaleyi 880 Milyon TL teklifle Ziver İnşaat aldı. Ancak bu miktar, 2022 yılı birim fiyatları baz alınarak hesaplanan ve ihale dosyasına konan 618 Milyon TL olan yaklaşık maliyetin yüzde 42 oranında daha yüksek olduğu için yasal olarak iptal edilecek.

İHALE YENİLENECEK

Daha önceki projede deprem izolatörleri olmadığı için proje değişikliğine gidilen ve bugün yapılan  Palu-Kovancılar Hastanesinin ihalesi iptal edildikten sonra güncel inşaat kalemleri rakamlarıyla hazırlanan yeni yaklaşık maliyetle yeniden ihaleye çıkacak.

Ancak yükselen döviz ve demir çimento  ve kalemlere her gün gelen zamlar sebebiyle ihale yaklaşık maliyetinin hazırlandığı tarih ile ihalenin gerçekleşeceği süre arasında iki ay süre olması aynı tablonun yaşanmasını getirecek ve hastanenin yapımı daha da gecikecek.

ÇÖZÜM 4734 SAYILI KAMU İHALE KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK

İlimizde daha önce Maden İlçesi TOKİ konutları ile Fırat Üniversitesi Diş Hastanesinde yaşanan sorunun bu kez de Palu-Kovancılar Hastenesi ihalesinde ortaya çıkması 4734 sayılı KİK’in değiştirilmesini gündeme getirdi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da birçok önemli projeye imza atan ZİVER İnşaatın ihalesini aldığı Palu ile Kovancılar ilçesinin ortasında yapımı planlanan 150 yataklı Devlet hastanesi yapımı tamamlandığında bölgeye sağlık alanında hizmet vermenin yanında ilimizdeki hastanelerin yükünü de büyük ölçüde hafifletecek. İhalesi yapılan 150 Yataklı Palu Kovancılar Devlet Hastanesi ihalesinin yasal süresinin tamamlanmasının ardından ihaleyi kazanan ZİVER inşaat firmasına yer teslimi yapılarak inşaatına başlanılması planlanıyor.  

Elazığ Palu arasına yapacak “150 Yataklı Devlet Hastanesinin” iki ilçenin ortasında olması, ulaşımı rahat, iki ilçeden ve çevre ilçelerden vatandaşlara rahatlıkla hizmet sunabilecek bir mesafede olması dikkat çekiyor. Hastanenin proje ihalesinin daha önce gerçekleştirilmesinin ardından Pandemi ve daha sonrasında gelen ekonomik gelişmeler projenin ertelenmesine neden olmuştu.  Kamuoyunun bildiği üzere Palu-Kovancılar Devlet Hastanesinin yapımı ile ilgili strateji yatırım planına alınmıştı. Hastane ihalesinin bugün yapılmasıyla birlikte 700 iş gününde tamamlanması ve hizmete kazandırılması bekleniyor. 

İHALENİN AYRINTILARI

Elazığ Palu Kovancılar 150 Yataklı Devlet Hastanesi yapım işi

-İşin süresi 700 gün


-Kurum Adı: Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü

-İhale tarihi: 09.06.2023- Saat 10:30 (ihale gerçekleştirildi)

-Yaklaşık Maliyet: 618.000.000,00 TL

-Teklif Miktarı: 880.000.000,00 TL

- Firma ZİVER İNŞAAT, Teklifi 880.000.000,00 TL.

Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi Yaklaşık Maliyet Kurbanı Mı?
Palu-Kovancılar Devlet Hastanesi Yaklaşık Maliyet Kurbanı Mı?