Palu'da yaralı leylek itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı
Elazığ'ın Palu ilçesinde yuvasında yaralanan ve ayağına ip dolanan leylek, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Yaralı leylek, tedavi edilmek üzere Doğu Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi.
Olay, Palu ilçesine bağlı Seydili köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, köy sakinleri yuvasında bulunan bir leyleğin yaralandığını ve ayağına ip dolandığını fark etti.
Leyleğin bulunduğu yerden kurtarılması için vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.
İTFAİYE MERDİVENİYLE YUVAYA ULAŞTILAR
İhbar üzerine bölgeye gelen ekipler, çalışma başlattı. İtfaiye merdiveni yardımıyla leyleğin bulunduğu yuvaya ulaşan ekipler, yaralı kuşu dikkatli bir şekilde bulunduğu yerden aldı.
Kurtarma çalışmasının ardından aşağı indirilen leylek, ekipler tarafından Doğu Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi.
TEDAVİ SÜRECİ BAŞLAYACAK
Ayağına dolanan ip nedeniyle yaralanan leyleğin gerekli kontrollerinin yapılması ve tedavi sürecinin başlatılması için ilgili ekipler tarafından koruma altına alındığı öğrenildi.