PALU'DA UÇURTMA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ

Nisa Yılmaz/Palu Kalkınma Tanıtma ve Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından 'Bilinçli Gençler Mutlu Yarınlar' projesi kapsamında Palu'da uçurtma şenliği düzenlendi.

PALU'DA UÇURTMA ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Palu İlçe Kaymakamlığı, Palu Belediyesi ve İHH Elazığ Şubesinin destek verdiği uçurtma şenliğinde çocuklar aileleriyle birlikte doyasıya eğlendi, uçurtma uçurdu,

Saat 10.00’da başlayan etkinliğe Palu’daki çocukların yanı sıra İHH Vakfı Elazığ Şubesinin, Elâzığ’dan Trenle etkinliğe getirdiği yaklaşık 85 yetim ve öksüz çocukta katıldı.

Palu Kalesi eteklerinde düzenlenen etkinlikte çocuklara uçurtma dağıtıldı, çocuklar palyaçolarla eğlendi, doyasıya baharın ve uçurtma uçurmanın zevkini yaşadı.

Programa katılan Ak Parti Palu İlçe Teşkilat Başkanı Abdulkadir ŞAŞTIM açıklamasında: “Bilinçli Gençler Mutlu Yarınlar” projesi kapsamında düzenlenen uçurtma şenliğinde yetim çocuklarımızla güzel bir gün geçiriyoruz. Palu’muzun tarihi yerlerini bahar havasında çocuklarımızla beraber gezdik. Çocuklarımızın hep gülmesi, eğlenmesi ve mutlu olması dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “

İHH Vakfı Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç ise yaptığı açıklamada: ”Elazığ İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Palu Kalkınma Tanıtma ve Eğitim Gönüllüleri Derneğinin misafiri olarak bugün Palu’dayız. Yetim dayanışma günleri çerçevesinde bizde 85 yetim ailemizle beraber bu etkinliğe iştirak ettik. Yetim çocuklar farklı bir gün geçirdiler. Hep beraber Palu’nun tarihi yerlerini gezme imkânı bulduk. Bizleri davet ettiklerinden dolayı etkinliği düzenleyen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum”

Palu Kalkınma Tanıtma ve Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Hüseyin Saylan da yaptığı açıklamada: “Bilinçli Gençler Mutlu Yarınlar” projesi kapsamında bugün 7. etkinliğimizi düzenlemiş bulunuyoruz. Uçurtma şenliğimizde Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği tarafından “Yetim Dayanışma Günleri” çerçevesinde getirilen 85 yetim evladımız ve Palu’daki çocuklarımız güzel bir gün geçirdiler. Bahar ayının Palu’muza kattığı güzelliklerle beraber, Palu Kalemizi ve tarihi mekânlarımızı çocuklarımızla beraber gezme imkânı bulduk. Çocuklar bu etkinlikte gönüllerince eğlendiler, uçurtma uçurup oyunlar oynadılar. Amacımız oyunla sağlıklı bir şekilde büyüyen çocuklarımızın öz güven kazanmış bireyler olarak, ileride ülkemizin gelişmesinde katkı bulunup, ülkemizi daha ileri bir düzeye taşımalarıdır. Tüm katılımcılara ve özellikle çocuklarımıza teşekkür ediyorum”

Program tarihi Palu Konağında verilen öğle yemeği ikramıyla sona erdi.