Palu'da Septioğlu Sürprizi

31 Mart yerel seçimlerinin en çetin geçeceği ilçelerimizden biri de Palu olacak gibi gözüküyor.

Palu'da Septioğlu Sürprizi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz dönem Belediye Başkanı seçilen ancak eski bir hukuki dava sebebiyle görevinden ayrılmak durumunda kalan Efrayim  Ünalan, bu seçimlerde de aday olacak.

Ünalan’la birlikte Muhammet Septioğlu, Vahdettin Demirtaş, Abdulkadir Şaştım ve Hasbi Ergünöz de Palu’dan aday adayı oldular. Palu için Muhammet Septioğlu’nun Ak Parti’den aday olmasının Ak Parti’nin elini güçlendireceğini dile getirenler yanında bu konuda farklı düşünenler de yok değil.

Geçmiş dönemlerde de Ak Parti’den aday olmak isteyen ancak gösterilmeyen Muhammet Septioğlu, bir dönem Saadet Partisi’nden aday olmuş ve kazanmıştı.

Sonraki dönem de MHP’den aday olan Septioğlu; Ak Parti’nin adayı Efrayim Ünalan’a karşı seçimleri kaybetmişti.

Septioğlu’nun, mevcut Ak Parti oylarına kendi oy potansiyelini de ekleyerek seçimlerden zaferle  çıkması çok sürpriz olmaz ama aday gösterilmediği takdirde farklı bir partiden aday olması durumunda tablo nasıl şekillenir  onu şimdiden kestirmek çok kolay değil.

Palu’nun siyasetteki özgül ağırlığı sadece kendi ilçesinde değerlendirmek çok doğru olmaz. Oy potansiyeli olarak şehir merkezinin seçim sonuçlarını etkileyecek bir orana sahip Palu oyları, Elazığ merkez Belediyesinin de belirleyicisi olacak ve Elazığ siyasetinde de sonuca etki edecek.