PALU'DA GENÇ YETENEKLERDEN MÜZİK ZİYAFETİ

Erkan BAY/Palu ilçe genelinde eğitim gören öğrenciler 'Palu yeteneklerini geliştiriyor' projesi kapsamında' Öğrencilerimizin Sesinden Türkülerimiz Ve Türk Halk Müzik Şöleni' programında dinleyicilere müzik ziyafeti verdiler.

PALU'DA GENÇ YETENEKLERDEN MÜZİK ZİYAFETİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Palu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde saat 19.30’da Palu Balkon Düğün Salonunda başlayan programa Palu İlçe Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, öğrenciler ile velileri katıldı.

AMACIMIZ “HER ALANDA ÖĞRENCİLERİMİZİN YETENEKLERİNİ GELİŞTİRMEK”

Program öncesi Palu İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri ALAKAŞ yaptığı açıklamada: “Palu yeteneklerini geliştiriyor” projemiz kapsamında” Öğrencilerimizin Sesinden Türkülerimiz Ve Türk Halk Müzik Şöleni” programına hepiniz hoş geldiniz. Palu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerimizin akademik başarılarını yükseltmeyi hedeflediğimiz gibi; spor, güzel sanatlar gibi alanlarda da yetenekli öğrencilerimizi tespit etmek ve bu yeteneklerini ortaya çıkarmakta hedeflerimiz arasındadır. Bu bağlamda bugünkü programımızı düzenledik ”dedi.

“İSTİYORUZ Kİ BU TOPRAKLARDA YENİ ENVER DEMİRBAĞLAR YETİŞSİN”

Palu İlçe Kaymakamı Mehmet ÖZTÜRK yaptığı açıklamada: ”Palu ülkemizde her konuda öne çıkan şahsiyetler yetiştirmiştir. Bunlardan bir tanesinde bu topraklarda yetişen Türk Halk Müziği Sanatçısı Enver Demirbağ’dır. Bizlerin amacı da bu tür programlar vasıtasıyla sizler arasından yetenekli öğrencileri tespit edip yeni Enver DEMİRBAĞ’lar, Neşat ERTAŞ’lar yetişmesini sağlamaktır. Öğrencilerimiz yaklaşık 2 aylık bir süre zarfında bu program için hazırlık yaptılar. Bu süreç içerisinde kendilerine her türlü desteği veren öğretmenlerimize, idarecilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” açıklaması yaptı. Program Palu ilçe genelindeki okul öğrencilerinin solo ve oluşturulan karma koronun seslendirdiği yöresel türkülerle sona erdi.