PALU'DA 'AİLE İÇİ İLETİŞİM' PANELİ

Palu Kültür ve Dayanışma Derneği ile Palu Kadınlar Derneği işbirliği içerisinde Palu'daki ailelere yönelik 'Aile içi iletişim' paneli düzenlendi.

PALU'DA 'AİLE İÇİ İLETİŞİM' PANELİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Palu Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda düzenlenen panele Palu İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Alakaş, Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen, Palu Kadınlar Derneği Başkanı Zeliha Bahçeci, Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitim Danışmanı Şebnem Bıçak ile çok sayıda aileler katıldı.

BAHÇECİ; “BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KONFERANS”

Palu’da gerçekleştirilen programda Palulu Kadınlar Derneği Başkanı Zeliha Bahçeci, önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

ÜLGEN:“TOPLUMUN TEMEL YAPISI AİLEDİR”

Panelin açılış konuşmasını yapan Palu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fadıl Ülgen toplumun temel yapısının aile olduğunu vurgulayarak “ Toplumun temelini oluştura aile bağları ne kadar güçlü olursa toplumda o kadar güçlü olur. Uyumlu bir ortamda büyüyen ve gelişen çocuk, sağlıklı ve güçlü bir insan olarak topluma katılır. Buda toplumun güçlü ve sağlam olmasına katkı sağlar ” diye konuştu.

ALAKAŞ: “EĞİTİM AİLEDE BAŞLAR”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fahri Alakaş, eğitimin evde başladığını belirterek, “Malumunuz eğitim evde başlar. Çocuklarımızın ilk eğitmenler anne ve babalarıdır. Okulda eğitimle birlikte öğretim süreci de devam ederken bizim için çocuklarımızın okuldaki zamanları kadar okul dışındaki zamanları da kıymetlidir. Okuldaki davranışları kadar okul dışındaki davranışları da kıymetlidir. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için ama okul dışındaki eğitim siz kıymetli velilerimize düşüyor” diye kaydetti.

BIÇAK: “ÇOCUK İLK EĞİTİMİNİ BULUNDUĞU AİLE ORTAMINDAN ALIR”

Seminere konuşmacı olarak katılan Kişisel Gelişim Uzmanı Şebnem Bıçak, aile içi eğitime dikkat çekerek, “İnsanlar 9 ay anne karnında büyüyor ve dünyaya geliyor fakat ruhu tamamlanmıyor sadece fiziksel olarak dünyaya geliyor. Fıtrat olarak biz hep iyiyi istiyoruz, doğrunun taraftarı olmayı tercih ediyoruz fakat ruhumuzu büyütecek bir ebeveyne ihtiyacımız var” ifadelerinde bulundu.

Bıçak ”Aile içi iletişimle ilgili, çocuklarla iletişimle ilgili eğitim, hayatımız boyunca bizlere verilmeyen bir eğitim. Okuma yazma öğreniyoruz, kişisel yeteneklerimizi geliştiriyoruz, gelenek ve görenekten öğrendiğimiz şeyler var ama biz bu panelimizde konuyu biraz daha maddesel olarak ele alacağız” diye konuştu.