Padişahların Lezzeti Elazığ'da

Hasret Ata/İçeriğindeki bileşenler ile reyhan şerbeti öksürüğe, emziren annelere, karaciğere, böbreklere, kansızlığa, bağışıklık sistemine, sindirim sistemine, solunum yolu hastalıklarına, göz sağlığına ve mide sorunlarına iyi gelir. Aynı zamanda anksiyete sorunlarına da iyi geldiği bilinmektedir. Elazığ'da sırtında taşıdığı şerbetlerle akıllarda yer eden Adnan yıldız ile yaz aylarında sattığı buz gibi şerbetleri hakkında yapmış olduğumuz haberimizin detayları…

Padişahların Lezzeti Elazığ'da

“BU İŞİ SEVEREK YAPIYORUM”

Adnan yıldız: “ Kamu kurumda çalışıyordum, emekliye ayrıldım bu işi çok sevdiğim için hep yapmaya devam ediyordum. Artık sadece bu şerbet işiyle ilgileneceğim amacım belediye tarafından bana bir yerin tahsis edilmesi. Çok uzun yıllardır Elazığ’da yaşıyorum 7-8 yaşlarından beridir şerbet yapıp satma işiyle uğraşıyorum. Dedem ve babamdan kalma bir meslektir benim için. Bu işi severek yapıyorum umarım kısa zaman içinde bu meslek bitmez devamı gelir. Birkaç farklı şerbetler yapıp sattığımız oluyor şuan sattığım şerbet reyhan şerbeti aynı zamanda meyan kökü şerbeti de çok sattığım şerbetler arasında.

Padişahların Lezzeti Elazığ'da

“HEPSİ AYRI AYRI ŞİFA DEPOSU OLAN ŞERBETLER”

 Hepsi ayrı ayrı şifa deposu olan şerbetler. Faydalarını saymakla bitmeyen bu şerbetler de meyan kökü şerbetinin: mide de yanma, gastrit, ülser, astım bronşit, soğuk algınlığı gibi birçok hastalığa faydası var. Reyhan şerbeti ise: ilk olarak kalp sağlığı ve kalp rahatsızlıklarına çok iyi bir tedavi çeşidi diyebilirim. Şifa deposu bir içecek, fiyat olarak da çok iyi herkesin alabileceği bir miktar olarak belirledim.

Padişahların Lezzeti Elazığ'da

“PARASI OLAN OLMAYAN HERKES GELİP İÇEBİLİR”

Bardak fiyatı 7 lira şeklinde satılıyor ama daha önce de belirttiğim gibi parası olan olmayan herkes gelip içebilir. Piyasa da bulunan gazlı içeceklerdense bunun içilmesi daha faydalı zararı yok üstelik saydığım birçok hastalık içinde faydası bulunmakta. Yılın ilk satışını ramazan ayının gelmesiyle birlikte başlatıyorum. Eylül ayına kadar aktif bir şekilde satışlarımız devam ediyor. Öyle günler oluyor ki akşam olmadan elimdeki şerbeti bitirmiş oluyorum.

Padişahların Lezzeti Elazığ'da

Tüm yaş grubuna uygun bir içecek olduğu için çocuklarda dahil olmak üzere herkes içebilir. Elazığ her yerinde gezerek satıyorum. Son durağım genelde İzzetpaşa Camii önü oluyor” şeklinde konuştu.

Padişahların Lezzeti Elazığ'da