Paçacı Neden İstifa Etti?

6'lı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağını konuşacağı gün İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'dan sürpriz bir çıkış geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı olduklarını ifade eden Paçacı, 'Parti yetkili kurulları, şu anda Kemal Bey'i onaylayacak noktada değil' dedi.

Paçacı Neden İstifa Etti?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pacaçı’nın bu açıklaması İyi Parti’de nasıl bir etki yaratmış olacak ki Paçacı partideki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Belli ki Akşener’de Kılıçdaroğlu’nu benimsemiş. 

İyi Parti, Kııçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda atık “naz-niyaz” makamında. Olası tüm alternatifler çekildi ve saha tümüyle Kılıçdaroğlu’na kaldı. Elindeki İmamoğlu ve Mansur Yavaş kozunu yitiren Akşener, pazarlıktan aslan payını almak için ipe un sermeye ve daha çok taviz koparmaya yönelik atraksiyonlarına devam edecek gibi görünüyor.

Hatta Akşener, bu pazarlıkta o kadar ileri gidecek ki, Millet İttifakından çekilip Erdoğan’ın davetine olumlu cevap verip Cumhur İttifakına geçmekle bile Kılıçdaroğlu’nu tehdit edebilme raddesine gelebilir.

Akşener bunu yapar mı? Elbette yapar. Zira geçmiş tüm siyasi hayatı, kendi partisini ve davasını yarı yolda bırakma geleneği ve ritüelleri ile dolu. Kılıçdaroğlu, bu blöfleri yutar mı yoksa “siz bilirsiniz” diyerek Meral  Akşener’i yüz üstü bırakır mı bilinmez ama Akşener’in Kııçdaroğlu’ndan başka seçenek, alternatif ve adayı yok.

Dik dur Kılıçdaroğlu! Gelme şantaj ve blöflere… Vesayet ve boyunduruk altında bir Cumhurbaşkanı olmaktansa istediğini söyleyen ve yapan bir Genel Başkanlık daha onurlu bir görevdir.

Cihan Paçacı’nın partide Genel Merkezdeki görevinin Elazığ’a da yansıması olacak. Zira Elazığ’ın iyi parti adaylarını önemli oranda Paçacı belirleyecekti. 

Bizler, her ne kadar Paçacı, Akşener’in elini güçlendirmek için görevinden istifa etse de ilimiz siyasetinde etkili olacağına inanıyoruz.