Özlem, Durumu Çaktı…

Son dönemde, emeklilere bayram ikramiyesi, taşeron işçiye kadro, asgari ücret, KYK borçlarının faizlerinin silinmesi gibi iktidarın farklı kesimlere yönelik hayata geçirdiği iyileştirmeler tartışma konusuydu.

Özlem, Durumu Çaktı…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tartışmanın sebebi ise, atılan bu adımların önce muhalefet tarafından dillendirilmesi, ardından da hükümetin hayata geçirmesiydi. Bu adımları muhalefetin sahiplenmesi ve “çöze çöze geliyoruz” sloganıyla öne çıkması tartışmalara yol açmıştı.

Konuya, Ak Parti muhalifliği ile öne çıkan gazeteci Özlem Gürses açıklık getirdi.

Gürses, iktidarın farklı konularda atacağı adımlarını muhalefetin önceden öğrendiğini ve buna göre hareket ettiğini söyledi.

Gürses, "Bürokrasiden CHP'ye ve 6'lı masaya bilgi geliyor. Seçim ekonomisine geçti iktidar bir süredir. Biliyorsunuz kesenin ağzı açıldı ve bir takım kesimlere iyileştirici tedbirler alınıyor. Bu kapsamda birtakım adımlar atıyor iktidar ve muhalefet bunları önceden öğreniyor. Örneğin KYK borçlarının faizlerinin silinmesiyle ilgili adımını muhalefet önceden öğrendi ve hafta sonu bir etiket çalışması yapıp KYK meselesini gündeme getirdi ve tweet attı Kılıçdaroğlu. Hemen o pazartesi günü hem üniversite sınavı sonuçları açıklandı hem kabine toplandı ve KYK faizlerinin silineceği açıklandı. Benzer şekilde otomotivde büyük sıkıntı olduğunu biliyorduk. Bu sıkıntının önüne geçmek için iktidarın bir vergi düzenlemesi yapması adımı vardı iktidarın, muhalefet bunu da önceden öğrendi muhalefet ve dün akşam apar topar saat 22.00'de o mutfak videosu çekildi ve ekrana geldi. Dolayısıyla bir süredir gündemi muhalefet belirliyor ve iktidarın önünde gidiyor ve bu enteresan."

Özlem Gürses, kendisinden beklenenin aksine Ankara’nın bürokrasi mahfillerinden siyaset koridorlarına akan bilgilerden aldığı sufle ile CHP’nin kopya  siyaseti yaptığını açıkça ortaya koymuş.
Bu durum, CHP’nin başarısını ortaya koymaz ama Ak Parti’nin ve bakanlık bürokratlarının zafiyetini ortaya koyar. Çok az sayıda bürokratın bildiği, dar ve yakın dairede sınırlı sayıda yöneticinin çalıştığı projeler sızdırılıyorsa, bu muhalefetin değil Ak Parti’nin ayıbıdır.

20 yıldan beri iktidar olan bir partinin, üst düzey bürokratlarından ana muhalefete  bilgi sızıyorsa, bunun iki sebebi vardır. 

Birincisi bu bazı bürokratlar,  öylesine sağlam ve referanslarının ifade ettikleri  gibi ilkeli ve sadık biri değil ki böylesine bir ihanet içinde olabiliyorlar, ikincisi Ak Parti’nin olası seçim kaybından sonra CHP’ye yaranma ve şimdiden kendilerine yer yapma hamlesi.

Her ikisi de sıkıntılı bir yaklaşımdır. Ak Parti, en güvendiği mevziden darbe alıyor. Hele bir seçim süreci başlasın, kurumlardan ne dosyalar gidecek CHP’ye.. 

Bürokratlar, ehliyet, liyakat ve sadakat yerine sadece bir milletvekiline liyakat esasına göre atanırsa, o vekilin de son kullanma süresi dolunca, bu tip bürokratların atacağı adımın bu olması da normaldir ve çok da şaşmamak gerekir.