ÖZEL HASTANE 65 TL, DEVLET HASTANESİ 200 TL

''AİLE HEKİMLİĞİ ÜCRETSİZ SAĞLIK RAPORU VERİYOR''

 

Ehliyet için başvuran vatandaşlar, sağlık raporunu artık aile hekimlerinden alabiliyo

ÖZEL HASTANE 65 TL, DEVLET HASTANESİ 200 TL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘’AİLE HEKİMLİĞİ ÜCRETSİZ SAĞLIK RAPORU VERİYOR’’

 

Ehliyet için başvuran vatandaşlar, sağlık raporunu artık aile hekimlerinden alabiliyor. Ancak raporda olması gereken muayenelerin bazıları 'Aile Sağlığı Merkezleri'nde yapılamadığı için aile hekimleri devlet hastanesine sevk ediyor. Aile Hekimliği tarafından yapılan testler sonucun da  Göz ya da Psikiyatri gibi  rahatsızlıkları   teşhis edilen vatandaşlar mecburen Devlet Hastanesine ya da Özel Hastanelere giderek sağlık raporu almak için kayıt yaptırıyor. Aile hekimliğin de ücretsiz verilen sağlık raporu, bir çok muayenenin yapılamamasından dolayı devlet ya da özel hastaneler de ücrete tabi tutuluyor.

 

‘’ÖZEL HASTANELER 65 TL, DEVLET HASTANELERİ 200 TL’’

Ehliyet için alınacak sağlık raporu hakkında göze çarpan en önemli konu ise özel hastaneler ile Devlet Hastaneleri arasında da ki ücret farkı. Aile Hekimliği’nde ücretsiz olan ama yeterli tetkiklerin yapılamamasından dolayı Devlet Hastanelerine sevk edilen vatandaşlar, ceplerin den yaklaşık 200 TL’yi çıkarmak zorunda kalıyor. Özel Hastaneler de sağlık raporu almak isteyen sürücü adayları ise yaklaşık 65 TL ödemesi gerekiyor.

 

‘’ELAZIĞLI VATANDAŞLAR BU DURUMA TEPKİLİ’’

 

Yaşanan ücret karmaşasından dolayı oldukça zor durumda kalan vatandaşlar, ’Sağlık raporu almak için Aile Hekimliği ’ne başvuruyoruz. Fakat yeterli testler yapamadıkları için mecburen bizleri sevk ediyorlar. Devlet Hastanesi çok pahalı. Tek Hekim’den bir rapor almak için bir ücret gerekmiyor.Ama Sağlık Kurulu’ndan rapor almak için yaklaşık 200 TL ödenmesi gerekiyor. Ehliyet almaya engel teşkil edecek bir rahatsızlık var ise Aile Hekimliği Devlet Hastanesine sevk ediyor. Bu durumlarda Sağlık Kurulu’nun karar vermesi gerekiyor. Özel Hastanelerin fiyatları biraz uygun olduğu için bizler de Özel Hastanelere gidiyoruz.’’diye ifade etti.