ÖZDAĞ'IN HUKUK ZAFERİ

ÖZDAĞ'IN HUKUK ZAFERİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İyi Parti'nin kurucuları arasında yer alan ve İstanbul Milletvekili olan Ümit Özdağ, partinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu hakkındaki FETÖ'ye ilişkin iddiaları üzerine Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti.
Ümit Özdağ, İyi Parti'nin terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP ile yakınlaşması nedeniyle de rahatsızlık duyduğunu defalarca dile getirmiş; Disiplin Kurulu 16 Kasım 2020'de aldığı kararla Özdağ'ı, parti üyeliğinden kesin olarak ihraç etmişti.
Ümit Özdağ, avukatı aracılığıyla İyi Parti Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi ve ihraç kararının Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olduğu gerekçesiyle Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurmuştu.
Açılan davanın duruşması görüldü ve duruşmada Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Ümit Özdağ'ın ihracına ilişkin Disiplin Kurulu kararını iptal etti.Özdağ kararı sonrası İyi Parti, Meral Akşener'in talimatıyla yeniden harekete geçti. Parti yönetimi bu kez Özdağ’ı, genel idare kurulu kararıyla, “kesin ihraç istemiyle” disiplin kuruluna sevk etmeye hazırlanıyor.
İhraç serüveni nerede ve ne zaman son bulur, bu aşamadan sonra Özdağ, yeni bir mahkeme sürecini beklemeden kendisi istifa eder mi yoksa mücadelesine İyi Parti içinde mi sürdürür bilinmez ama bu karar İyi Parti yönetiminin cakasını ve forsunu ciddi anlamda söndürdü ve yerle yaksan etti.
İyi Parti’ye düşen bu saatten sonra tabanda ciddi anlamda karşılık bulan Özdağ’ı cebren ve hile ile partiden ihraç yerine, başta FETÖ’cü iddiaları olmak üzere eleştirilerini dikkate alarak kendisine çeki düzen vermesi.