Otomobili yıkarken buldukları 3 bin 750 euroyu sahibine teslim etti

Kübra Kabukçu/Elazığ'da yurt dışından gelen bir vatandaş, kiraladığı araçta çanta içerisinde 3.750 eurosunu unuttu.Daha sonra tekrar yurt dışına giden vatandaşın unuttu para dolu çanta, araç yıkandığı zaman ön koltuğun altında bulundu. Para vatandaşın yakın bir arkadaşına teslim edildi. 

Otomobili yıkarken buldukları 3 bin 750 euroyu sahibine teslim etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olay Karakoçan ilçesinde meydana geldi.Edinilen bilgiye göre, yurtdışında yaşayan Nuri Çiftçi,tatil amaçlı memleketine geldi. Memleketinde araç kiralayan Çiftçi,içinde 3.750 euro,kimlik ve banka kartları olan  çantayı otomobilde unuttu.Yaptıkları arama sonucu çantayı bulamayan Çiftçi,umudunu keserek tekrar yurt dışına gitti. 

Araç kiralama şirketi yaklaşık 15 gün sonra otomobili oto kuaförüne vererek yıkanmasını isteyince, otomobilin temizliği yapıldığında ön koltuğun altında bir küçük el çantası bulundu. Çantanın içinde Nuri Çifçi’ye ait  3.750 Euro  ve kendisine ait banka kartları kimlikleri, ve fotoğraflıları bulundu.

Bunun üzerine araç kiralama şirketi yurt dışında yaşayan Nuri Çiftçi’ye ulaşarak kayıp olan çantanın bulunduğunu ifade etti. Çiftçi bunun üzerine yakın arkadaşını gönderek, para ve kaybettiği kartları aldı. 

300 EUROYU BULAN İŞÇİYE VERDİ

Nuri Çiftçi yaptığı açıklamada,“ Kendime  ait kaybettiğim el çantası ve cüzdanın  aracın içinde koltuğun altında bulunmasına çok sevindim.Cüzdanda bulunan paradan 300 Euro’yu aracı yıkarken bulan işçiye verdim. 50 Euro ya da orda çalışan işçilere yemek ısmarladık.”dedi. 

Araç Kiralamadan kendisini arayıp cüzdanını bulduklarını söyleyince çok sevindiğini söyleyen Çiftçi, “Memleketimin insanı her zaman mert ve dürüst, hiçbir zaman özünü kaybetmemiştir. Araç Kiralama Firmasına ve  tüm çalışanlarına  çok çok teşekkür ediyorum.. Böyle güzel insanlar iyi ki var. Dünya bu insanlar sayesinde güzel” dedi.