Otogarlar Şehrin İmajını Belirler

Tamer ÖREN - BBP Elazığ İl Başkanı Alpay GÖKÇE, otogarların şehrin imajını belirleyen en önemli yapı taşlarından biri olduğunu dile getirerek ' Terminal binamız ilçe otogarlarını andırmaktadır. İlimizin siyasilerinin zaman kaybedici sözleri bir kenara bırakıp modern bir terminal binası yapmak için misyon üstlenmelidir' dedi.

Otogarlar Şehrin İmajını Belirler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Alpay GÖKÇE bir basın toplantısı düzenleyerek  Elazığ’ın daha modern bir terminal binasına sahip olması için siyasilerin sorumluluk almasını isteyerek STK’lar ve basını da bu konuda gündem oluşturmaya davet etti.

GÖKÇE yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:“İlimizdeki otobüs terminalinin son durumu hepinizin malumudur. Yaklaşık 30 yılı bulan bir maziye sahiptir. Bu süre zarfı içerisinde sadece 1 defaya mahsus olarak iyileştirme çalışmaları ile günü kurtarma amacı güdülmüş tadilatlar yapılmıştır. Bildiğiniz üzere şehir otogarları o şehrin imajını belirleyen en önemli yapı taşlarından biridir. Şehir dışından gelen bir turist kafilesi veya şahıs ilk önce ya hava limanı ile yada otobüs terminali ile karşılaşır. Burada edindiği izlenim şehrin yapısı hakkında önemli bir belirleyiciliğe sahiptir. Bu tür yerler şehrin kimliği, gelişmişliği, vizyonu, kaliteli yaşam profili ile alakalı ip uçları verir. Bölge illerine baktığımızda özellikle komşu şehirlerimiz Diyarbakır ve Malatya otogarları mercek altına alındığında bizim şehir olarak bu alanda da ne kadar geri kaldığımız ve ne kadar kötü bir terminal binası ile halka hizmet vermeye çalıştığımız ortadadır” diye konuştu.

Malatya ve Diyarbakır  gibi komşu illerimizin otogarlarının son derece modern olduğunu ve insanlar üzerinde olumlu etki bıraktıracak her türlü görüntü ve vizyona sahip olduğunu hatırlatan GÖKÇE “Gelin görün ki bizde ki durum belirttiğim illerde ki durum ile ters orantılıdır. Marka şehircilik ve marka belediyecilik iddiasında olan bir şehre bu görüntüyü şahsen bizler yakıştıramıyoruz. Her fırsatta Elazığ'ın doğunun Paris'i olduğunu ve her geçen gün ilimizin geliştiğini dillendiren siyasi ve bürokratlarımızın bu görüntüyü ve geri kalmışlığı ilimize yakıştırıp yakıştırmadıklarını ise çok merak ediyoruz. Siyasi ve şehir yöneticilerimizden ricamız; şayet kıyaslama yapmak için bahsettiğimiz il oto garlarını gezip göremiyorlar ise internetten açıp bakmaları ve aradaki uçurum farkı ile yüzleşmeleridir.

İlimiz siyasileri günü kurtaracak '' yaparız, bakarız, yapacağız, konu ile alakalı görüşmelerimiz olacak, yer bakacağız '' gibi zaman kaybettirecek söylemleri bir kenara bırakıp ivedilikle modern bir görünüme sahip terminal binası yapmak için misyon üstlenmelidir. Büyük birlik partisi olarak ilimizdeki tüm dernek, STK, basın, MEDYA ve partileri bu konu ile alakalı gündem oluşturmaları için göreve davet ediyoruz” diye kaydetti.