Otobüs Tamam, Sıra Minibüste…

24 Ocak 2020 deprem sonrasında şehrin birçok noktasında başlatılan inşa ve ihya çalışmaları devam ederken, TOKİ tarafından özellikle rezerv alanlarında çok sayıda konut yapıldı ve yeni bir Elazığ kurulmuştu.

Otobüs Tamam, Sıra Minibüste…

Bu konutların bir önemli sorunu da toplu ulaşımdı.  Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, geçtiğimiz günlerde Hakimiyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, özellikle ulaşımda sorun yaşanan mahalleler de çalışmalar yapıldığını, gerek minibüs gerekse Elazığ Belediyesi’nin otobüs seferlerini artıracağını ifade etmişti. 

Çünkü yeterli yolcu sayısına ulaşılmadığı için bu bölgelere minibüs seferlerinin başlatılamadığını, bu alanlara sadece Belediye otobüslerinin saat başı seferler düzenlediğini  ifade etmişti. 

Bu gelişmelerin ardından güzel bir haber geldi ve Elazığ Belediyesi Yemişlik TOKİ Konutları-Galericiler Sitesi hattında vatandaşların ulaşımını rahat sağlaması amacıyla otobüs sefer saatlerini yeniden düzenledi.

Yapılan açıklamada,“ Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’müz tarafından Yemişlik TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlarımızın toplu ulaşım hizmetlerinden daha rahat yararlanmaları için otobüs sefer saatleri yeniden düzenledi. 21 Şubat Pazartesi günü itibariyle başlayan yeni uygulama doğrultusunda, otobüs sefer saatleri yarım saatte bir düzenlenecek. Şehir merkezinden 06.00’da başlayacak seferler 23.00’te sona erecek.” denildi.

Elazığ Belediyesi tarafından servis edilen haber bu konutlar da yaşayan vatandaşlarımızın sorununu az da olsa çözdü.Şimdi sıra minibüs seferlerinde. Bir müjdeli haber de Şevket Toraman’dan bekliyoruz…