Osman Dilek'ten Hakimiyet'e Özel Gündem Yaratacak Açıklamalar

Elazığ İl Genel Meclisi Üyesi Osman Dilek: 'Vatandaşı Kandırmanın Anlamı Yok'

Osman Dilek'ten Hakimiyet'e Özel Gündem Yaratacak Açıklamalar

2022 yılında Elazığ İl Özel İdaresi’nin araç almak için ayırdığı bir bütçeyi bir milletvekilinin yeni bir kaynak bulmuş gibi kamuoyunu yanılttığını ifade eden Elazığ İl Genel Meclisi Üyesi Osman Dilek “ Onlarca köy kaynak olmadığı için hizmet alamazken  bir milletvekilinin siyasi rantı uğruna  Elazığ İl Özel İdaresi’nin imkanlarını kısıtlayamazsınız” dedi.

İl Genel Meclisi Eylül ayı oturumlarının 3. gün bileşiminde tansiyon yine yükseldi.  2022 yılında  Araç alınması için ayrılan kredinin bir bölümünün Elazığ milletvekillerinden birinin talimatıyla Sivrice ilçesindeki kanalizasyon yapımı için kullanılmak istemesi mecliste seslerin yükselmesine neden oldu. Ak Partili meclis üyeleri kararın doğruluğunu savunurken MHP’li meclis üyeleri ise hizmete karşı olmadıklarını var olan krediyi kullanmak yerine yapılması planlanan hizmet için İl Özel İdaresi bütçesinden bağımsız yeni bir kredi bulunması gerektiği yönünde görüş bildirdiler. Oturum sonrası gazetemize özel açıklama yapan İl Genel Meclis üyesi ve MHP Grup Başkanvekili Osman Dilek  “Geçtiğimiz gün bir ilimiz milletvekili  Prof. Dr. Erol Keleş, Sivrice’de kanalizasyon yapımı için 10 milyon TL bir kaynak bulduk diye açıklama yaptı. Allah razı olsun bir kaynak bulmuş ilimize hizmet geliyor diye bizde sevindik. Fakat; bugün valilik kanalıyla bir önerge geldi. Bizim İller Bankasından 2022 yılında kullandığımız 105 milyon TL’lik kredinin 19 milyonu orada duruyor diye bir önerge geldi. Meğerse özel idarenin araç alacak diye ayırdığı 19 milyon liralık kredinin 10 milyonunu oraya aktarıyormuş. Bu para Özel İdarenin araç almak için kullanacağı bir para eğer hizmet yapmak istiyorsanız yeni kaynaklar bulun” diye konuştu.

Osman Dilek'ten Hakimiyet'e Özel Gündem Yaratacak Açıklamalar

"VATANDAŞI KANDIRMANIN ANLAMI YOK"

Dilek “Biz hizmet yapılmasına karşı değiliz. Biz kaynak bulunmamasına, vatandaşa doğru bilgi vermedikleri için karşıyız. Milleti kandırdıkları için karşıyız. Millete doğruyu söyleyin  ve  biz araç  alımlarından vazgeçtik. Vekil beyin talimatıyla 10 milyonu ona veriyoruz deyin.   Gidin yeni fonlardan, hükümetin yeni yatırım programlarından para getirin. Buna  karşı çıkan kimse  yok.  Bizim bir sürü programa alınmış olup yapılamayan yarım kalan işler para yok diye yapılmıyor. Araya vekil bey kendi köyünün programsız işini koyuyor. Kaynak bulduğunu söylüyor. Bulsana kaynak? Basına, TV’lere kaynak bulduğuna dair açıklamalarda bulunuyor. Bir algı operasyonudur bu yapılan doğru değildir. Kaynak bulup hizmet yapacaklarsa teşekkür ederiz her konuda da onları destekleriz. Olmayan bir şeyi açıklayıp kamuoyu ve meclisi yanıltmanın hiçbir mantığı yok” ifadelerini kullandı.