Ortaklar Aday Çıkarır mı?

Her ne kadar Millet İttifakı üyeleri yerel seçimlerde resmi bir ittifak yapmayacaklarını ilan etseler de birçok ilde Ak Parti ve MHP adaylarına karşı en güçlü ismi destekleme gibi bir taban ittifakı söz konusu olabilir.

Ortaklar Aday Çıkarır mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu gerçeği bilen ve Elazığ ile ilgili Genel Başkan Özgür Özel’den tam yetki alan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol atak davrandı ve CHP’nin Elazığ Belediye Başkanı adayının İl başkanlığı görevinden geçtiğimiz günlerde istifa eden Av. Coşkun Çağlar Duran olduğunu açıkladı.

CHP adayı Duran’a ittifak eski ortakları İyi Parti, Saadet, Gelecek, Deva ve Demokrat Parti tabanı destek verir mi bilmiyoruz. Ama 14 Mayıs seçim sonuçları gösteriyor ki CHP’nin il genelinde 72 bin gibi ciddi bir oyu var. 

İttifak içinde en yüksek oya sahip bir partiye diğer partilerin destek olması doğru olanı ama İyi Parti ile Saadet partisinin de güçlü adaylar çıkarmayı düşündüklerini, bu adaylarla il ve ülke oylarındaki artışı göstermek istediklerini biliyoruz.  İyi Parti, aday konusunda hala bir isimde mutabık olmasa da Saadet’in daimi ve kadrolu adayı belli, kendini oldukça iddialı ve hatta güçlü görüyor. 

31 Mart seçimlerinde CHP adayı Coşkun Çağlar Duran seçimleri kazanma gibi bir başarı ortaya koyamasa da seçimin kaderine etki edecek bir misyon üstleneceği kesin.