Ortakla Dertleşir Gibi Ortak Bildiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çarşamba günü 81 il başkanı ile yaklaşık 9 saat toplantı yaptı. İl başkanlarının yayınladığı ortak açıklamada, 'Değişim, albenisi olan sihirli bir sözcük. Ancak kalıcı bir değişimi, dönüşümü sağlayacak olan kişilerden ziyade fikirler ve ilkelerdir.  Kişi bazlı kurtarıcı söyleminden kaynaklanan, yapısal ve işleyişsel eksikleri içermeyen değişim taleplerinin sağlıklı bir sonuç doğurmayacağı ortadadır ' ifadeleri yer aldı. 

Ortakla Dertleşir Gibi Ortak Bildiri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her ne kadar toplantı günü 21 il başkanı bu metne imza atmak istemese de o günün akşamında itirazcı il başkanları özellikle İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun  gayretleri ile ikna edildi ve ortak metin perşembe günü kamuoyuna açıklandı.

Yapılan açıklamada değişim kelimesiyle alay edilirken, bunu ilk günden beri telaffuz eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise tiye alındı.

Deklarasyonun hedefinde olan İmamoğlu ise metinle ilgili olarak, "İl başkanlarının açıklamalarını doğru bulmuyorum. Kişisel ikili sohbet havasında böyle bir metnin yazılmasını onaylamıyorum. 81 il başkanının böyle bir düşüncede olduğunu da düşünmüyorum. Tam olarak hangi il başkanları olduğuna bakamadım. Ancak 81 il başkanı bu düşüncede değil kanısındayım." diyerek  tepkisini ortaya koydu.

İmamoğlu, ortak metnin karşılıklı sohbet havasında bir üslupla kaleme alınması konusunda haklı. Adamlar öyle bir üslup kullanmışlar ki ne ciddiyeti ne de siyasi ve sosyolojik karşılığı var. 

CHP’de 81 İl başkanı şimdilik ikna edilmiş olsa da yerel seçimlerden sonra gelecek dip dalgayı bugün metne imza atan il başkanları dahi engelleyemeyecek ve değişim kaçınılmaz olacak. Ama o gün, bu gün değişime direnenlerin ismi  dahi okunmayacak.