Ortak Akıl İçin İlk Adım

Dün, Hamiyet'e Göre köşesinde 'Ketum ve Sonuçsuz Toplantılar' başlıklı yazımızda Valilik riyasetinde yapılan toplantıların gündemleri ve sonuçlarının kamuoyuyla paylaşılmaması konusundaki görüşlerimizi serdetmiş ve bunların açıklanmasının daha doğru olduğunu dile getirmiştik. 

Ortak Akıl İçin İlk Adım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazımızın gazete Web sitesinde yayınlandığı saatlerde Valilik Basın Biriminden bir bilgilendirme geldi. Aynı gün Elazığ Valisi Ömer Toraman başkanlığında İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısının gündemi kamuoyuyla paylaşıldı.

Toplantıda Elazığ’ın tanıtılması için kararların alındığı açıklandı:

08-16 Ekim 2022 tarihleri arasında Kitap Fuarı

14-16 Ekim 2022 tarihleri arasında Uluslararası Şiir Akşamları

17-19 Ekim 2022 tarihleri arasında İslam Medeniyeti Buluşmaları

21-23 Ekim 2022 tarihleri arasında ise Şehir Tarihi Sempozyumu etkinlikleri düzenlenecek.

Toplantıda alınan kararların kamuoyuna açıklanması oldukça güzel ve önemli bir gelişme. Zira daha önce de bu konudaki görüşlerimizi dile getirmiş ve paylaşılmasının istişare, katılımcılık ve farklı görüşleri de alarak ortak akla ulaşma açısından faydalı olacağını ifade etmiştik.

Valiliğin yaptığı son toplantıda alınan kararların açıklanması da gösteriyor ki bundan sonraki tüm toplantılarda  bu uygulama devam edecek.

Şehrin tepe yöneticilerinin yaptıkları toplantılar ve aldıkları kararlar yine bu şehir ve şehrin halkını birebir ilgilendirdiği için kamuoyun bilgilendirilmesi ve konu ile ilgili değişik fikirlerin ifade etmesini de getirir ki bu da ortak akıl için gerekli bir yönetim yöntemidir.

Valiliğin tanıtım ve kültür-sanat temalı toplantısında alınan kararların hayırlı olmasını diliyoruz.

Ortak Akıl İçin İlk Adım