Örnek Duyarlılık…

Elazığ Hakimiyet Gazetesi olarak devamlı gündeme getirdiğimiz konuların başında Hazar Gölü geliyor. Yazılarımızda sürekli Hazar Gölü'nün ilimiz için ne kadar önemli olduğu ve özellikle çevre kirliliği noktasında dikkatli olmamız gerektiği yer alıyor.

Örnek Duyarlılık…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle bazı sorumsuz kişilerin Hazar Gölü’ne gittikten sonra çevreyi kirlettiğini ama ilgili kurumlarında bu konuda yetersiz olduğunu ifade etmiştik. Özellikle Hazar Gölü’ne sahip çıkma noktasında sadece ilgili kurumların değil, siyasi partilerin, derneklerin, STK’ların ve vatandaşların da bu konuda duyarlı olmasını istemiştik. 

Geçtiğimiz günlerde önemli bir çalışma yapıldı ve örnek olacak bir şekilde bir siyasi parti Hazar Gölü’ne giderek çevre temizliği yaptı. 

HÜDA PAR Elazığ İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Aydemir artan kirliliğin dünyanın geleceğini tehdit ettiğini ve gençlik kollarının bu kirliliğe dikkat çekmek için Sivrice Sahilinde böylesi bir farkındalık etkinliği düzenlediklerini belirtti.

HÜDA PAR Elazığ İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Aydemir, "Çöp ve atık suların miktarı arttıkça çevreye ve havaya verdikleri zarar da artmaktadır.  Ne yazık ki, uluslararası kuruluşların bilimsel araştırmaları, Dünyamızdaki artan sıcaklıklar, doğal afetler ve çevre kirliliği konusunun bir mit olmadığını ve artan kirliliğin, Dünyamızın geleceğini tehdit ettiğini gözler önüne seriyor. Biz HÜDA PAR olarak diyoruz ki insanlık yaşanabilir doğal dengeyi atalarından miras olarak almış, gelecek nesillerden bu emaneti koruyarak ulaştırmalıdır. Bu vesileyle gençlik kollarımızla birlikte sahilde bizleri rahatsız eden atık ve çöpleri temizledik. Unutmayalım bu çevre hepimizin, bu doğa hepimizin Birlikte sahip çıkalım, kirletmeyelim" dedi.

Çevre ve doğa hepimizin. Sadece bir siyasi partililerin ya da bir bölge insanının değil. Dolayısıyla HÜDA PAR’ın gösterdiği hassasiyeti tüm siyasi parti ve STK’larımızın da göstermesi, nezih bir çevrenin oluşmasına kakı sunacaktır. Öyleyse ne duruyoruz?