Ormanoğlu'ndan Yıldırım'a: Vatandaşa Parmak Sallanmaz

Ak Parti'den aday adaylığı başvurusunda bulunan ancak aday gösterilmeyince Yeniden Refah Partisi çatısı altında Akçakiraz'da seçime girerek rekor bir oy ve farkla seçimi kazanan İbrahim Ormanoğlu, kampanya süreci dönemindeki açıklamaları nedeniyle Şerafettin Yıldırım'a yanıt verdi.

Ormanoğlu'ndan Yıldırım'a: Vatandaşa Parmak Sallanmaz

Kampanya süreci boyunca sert bir siyaset yapmadığına değinen İbrahim Ormanoğlu, bu dönemde Ak Parti’den aday gösterilmeyince başka partilere geçen isimlere eleştiri yapan Şerafettin Yıldırım’a yanıt verdi. Ormanoğlu, “Gördünüz mü? Adam gibi siyaset yaptık ve rekor bir oyla kazandık” dedi.

“2019’DA SAYGI GÖSTERDİM”

2019 Yerel seçimlerinde de aday olmayı düşündüğünü ancak partiden gelen telkinler nedeniyle bu kararını 2024’e sakladığını aktaran İbrahim Ormaoğlu, “2019 yılında ben Ak Parti’den aday adaylığına müracaat ettim. O zaman parti mevcut Başkan Sabahattin Kaya ile yola devam kararı aldı. Tamam dedik, partimiz bize bu konuda telkinlerde bulundu. “Durman lazım, seçimi kazanmamız lazım” denildi. Doğru bir karardı, bundan bir sıkıntı yok. 2024 yerel seçimlerine girerken ben geçen seçim biraz eksik kaldığımı düşündüm yani bu yüzden durdum. Neden eksik kaldım? Adaylığımı geç açıkladım, toplumla geç temas ettik o zamana kadar mevcut başkanımız Sabahattin Kaya zaten bir çalışma yapmıştı dolayısıyla alsak da zorlanacağımızı gördük. Parti de o zamanki şartlara göre doğru bir karar verdi, Sabahattin Kaya’yı gösterdi bizler de partimizin yanında durduk. Herkes de bunu biliyor. Bütün belde halkı da buna şahittir. Sabahattin Kaya’nın ve partinin yanında dik durarak seçimin kazılmasında büyük bir emeğimiz oldu. Partinin kendisi de biliyor bunu. O zaman görev alan arkadaşların tamamına sorabilirsiniz bunu.” şeklinde konuştu.

Ormanoğlu'ndan Yıldırım'a: Vatandaşa Parmak Sallanılmaz

“GÜCÜMÜZÜ PARTİDEN DEĞİL HALKTAN ALDIK” 

Aday olacağını çok önceden ilan ettiğini aktaran Ormanoğlu: “Aday mevcut Başkan Sabahattin Kaya olarak ilan edildi. Ben şimdi Sabahattin Kaya başkana bir şey diyemem parti onu aday göstermiş, eyvallah ama benim orada durmama artık gerek yok. Neden? Çünkü ben kendimi ifade etmişim, aday olacağımı belirtmişim. Ben kimseyle bir sözleşme yapmadım kimseyle. ben illa sonuna kadar bu partide kalırım demedim. Ak Parti kötü bir parti mi? Değil, ama ben siyaseti daha önce de her yerde ifade ettim hala daha ediyorum ben siyaseti toplumla yapan bir insanım. sadece parti gözüyle ben siyaset yapan bir insan değilim ki ben gücümü toplumdan alıyorum, ben gücümü herhangi bir siyasi partiden almadım. Nihayetinde aldığımız oy da ortada. Gücümüzü kimden aldığımız belli olur.” dedi.

“VATANDAŞA PARMAK SALLANMAZ”

Ormanoğlu, açıklamasının sonunda Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım’a yanıt olarak, “Kimse bizi suçlamasın, il başkanımız geliyordu birkaç yerde vatandaşlara ve bize parmak salıyordu, “adam gibi siyaset yapın” adam gibi siyaset yaptık işte başkanım, bakın görün. Parmak sallamakla olmaz, ben en ufak bir saygısızlık, bir terbiyesizlik yapmadım. Ak Parti Aday Adayı Taner Baytaşoğlu olduğu andan itibaren ben gittim kendisini ilk telefonla, sonra seçim koordinasyon merkezine abimle beraber arkamızda 20 kişiyle tebrik etmeye gittik. Seçim süreci boyunca hiçbir büyüğümüze karşı bir saygısızlık olmadı. Ak Parti’nin hiçbir şeyine müdahalede bulunmadık. Hiçbir bel altı çalışmamız olmadı. Şerafettin Başkan Ak Parti’den aday olup başka partiye gidenler için “durdukları yerde dursunlar adam gibi siyasetini yapsınlar” dedi. Bizler de adam gibi siyasetimizi yaptık başkanım. adam gibi siyaset yapanlar gösterdi ne olduğunu. Vatandaşın önüne kimse geçemez. Biz ne dersek o olur zihniyeti olursa bugün Ak Parti Karakoçan’ı, Palu’yu, Baskil’i, Keban’ı, Sivrice’yi kaybeder. Kaybedecek de. Bu zihniyet, anlayış ve anlatım tarzıyla devam ederse kaybeder. Benim bir yanlışım olmadı gerçekten. insan olarak bunu sorguluyorum siyaseten değil. Bir terbiyesizliğimiz, bir yanlışımız, bir bel altı vurmamız oldu mu? Bir şey söyledik mi, yok söylemedik. Kendi işimize gücümüze baktık. Vatandaşa parmak sallanır mı sallanmaz. Oradakiler de coşuyor alkış ne olacak hoş bir üslup değil ki! Ben sürekli söylüyorum ben eleştiriye açık bir insanım. Yanlış yapabilirim hata insanlara mahsustur nihayetinde bilgisayar, robot değiliz. Duyguları olan insanlarız. Duygusal olursunuz. O hareketten sonra daha da bir atak yaptık. Refik Çevik örneğinde olduğu gibi. Şu ana kadar Ak Parti’den başka bir partiye oy vermemiş koyu bir Ak Partilidir. O olaydan sonra bize destek oldu. Bize bir haksızlık yapıldı. Kendi şahsım için söylüyorum, diğerleri için bir şey diyemem. Bana bir haksızlık yapıldı. Vatandaş da bu haksızlığa kırmızı kart gösterdi. Ben siyaseti toplumla yapıyorum.” ifadelerine yer verdi.