'Onu Hiç Düşünmemiştik'

Son günlerde muhalefetin tek gündemi zam. Muhalefet olmanın ve sorumluluktan kaçmanın kolay yolunu bulan siyasilerin, hükümete yönelik zam eleştirilerinin de halkta hiçbir karşılığı olmuyor. Zira vatandaş, zamlarla ilgili eleştirilerini, diğer ülkelerle ve geçmiş yıllarla ilgili yalan yanlış hazırlanmış grafiklerle değerlendirmeye çalışıyor. Ve hangi tarafta ise kendi işine gelen grafik ve bilgileri yayınlayarak, paylaşarak karşı mahalleye laf yetiştiriyor.

'Onu Hiç Düşünmemiştik'

Muhalefetin eleştiri yapma yetkisi ve hakkı var belki ama bir de çözüm bulma ve halka umut olma gibi bir ciddi görevi de var. 
Sorunlara çözüm yerine, masada toplanıp sarayı devirme planları halkta çok karşılık bulmuyor. Halk, yaşadıkları sorunlara çözüm ve çare olacak bir yetkin ses arıyor ama karşısında sadece; ‘Erdoğan gitmeli” nakaratını ezber etmiş ve daha şimdiden uyum ve akortları bozulmuş bir uyumsuz koro buluyor.

Belki bazı vatandaşlar, Erdoğan’ın gitmesini istiyor ama ülkeyi kime teslim edeceğine, teslim ettiği kişi ve kişilerin geçmişte halka karşı tavır ve davranışları,  başarı, kapasite, yönetim gücü, halkın güven ve itimadını kazanma özelliğine ve her şeyden önemlisi de elde edeceği koltuk ve makamın hayali ve mutluluğu ile ülkeyi, suyun başında ABD ve Pensilvanya’nın olduğu kurtlar sofrasına atmayacak bir irade görmek istiyor.

Kısaca vatandaş, geçmişten beri sarıldığı bir siyasi partiyi biraz dinlendirmek istiyor belki ama güzel günler vaat eden bir kadro, yetenek ve lider ya da lider kadrosu göremiyor.
Rivayet odur ki; Türkiye düşmanı güçlerle işbirliği yaparak Abdulhamid’i düşürmeyi başaran ittihatçılardan Mithat Paşa'ya bir gazeteci sormuş;
-Paşam istediğiniz oldu, Abdülhamid gitti. Şimdi projeniz ne? Sizler neler yapacaksınız?
Bu soru karşısında Mithat paşa bir süre duraksadıktan sonra biraz da sıkılarak cevap vermiş.
-Biz sadece Abdülhamid'i yıkmaya odaklandık, onu hiç düşünmemiştik..."
Bilmem anlatabildik mi?