ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK  YAYANIN

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan ''Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın'' projesi kapsamında, Elazığ Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 40 noktada uygulama yapıldı.

ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK  YAYANIN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

''Trafikte Yaya Önceliği Bilincinin'' oluşturulması kapsamında Bahçeşehir Koleji önünde öğrencilere trafik polisleri eşliğinde yaya geçitlerinin nasıl kullanılacağı uygulamalı olarak gösterildi.

Öğrencilere ''Sürücüler, görevli bir kişi veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorundadırlar. Bu madde hükümlerine uymayan sürücüler idari para cezası ile cezalandırılırlar'' bilgileri aktarıldı.

Ayrıca, yaya ölümlerinde Türkiye'nin Avrupa üçüncüsü olduğu en çok ölümün ülkemizde olduğu gerçeği öğrencilere anlatıldı.

Etkinlik araç sürücülerine öğrenciler tarafından yaya geçitlerinde önceliğin yayalara ait olduğuna dair broşürlerin dağıtımı ile sona erdi.