'Ön Seçim yok, Liste İşi Bende'

Gürsel Erol, Kanal Fırat ve Kanal E ortak canlı yayında Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık'ın sorularını cevaplandırdı. Milletvekili Erol yaptığı açıklamada 'Elazığ'da ön seçim yok. CHP Elazığ milletvekilliği listesini ben yapacağım' dedi ve Ali Özcan'ın beklentilerini ve Genel Merkeze yönelik çağrılarının artık anlamı kalmadığını da ilan etti.

'Ön Seçim yok, Liste İşi Bende'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bununla da yetinmeyen Erol, “Burada bizim ön seçim olacak mı olmayacak mı kaygımız yok. Bizim buradaki derdimiz, hevesimiz, amacımız, hedefimiz Elazığ’dan Cumhuriyet Halk Partili bir bakan olsun. Böyle boş işlerle uğraşmıyoruz. Biz burada bakan çıkarma iddiasındayız.” diyerek, Elazığ’da CHP’nin hedefinin bakanlık olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Erol’un bakanlık vurgusunu iki yıldan beri yaptığını, bu düşüncesini başta CHP lideri, Kılıçdaroğlu olmak üzere birçok CHP’li üst yöneticiye de ikrar ettirdiğini Elazığ kamuoyu yakından  biliyor. Yine Elazığ kamuoyu biliyor ki eğer Elazığ’dan bir isim bakan olacaksa o da Gürsel Erol’dur.

Olası CHP iktidarında CHP’nin Elazığ’a bir bakanlık verileceğini Kılıçdaroğlu da Elazığ gezisi sırasında televizyonların ortak yayınında ikrar etmişse bu ismin Erol olmasından daha doğal bir şey olamaz.

Bir yanda bakanlığına kesin gözüyle bakılan Gürsel Erol, diğer tarafta ön seçim yapılırsa ben Elazığ’dan milletvekili adayı olurum” diyen Ali Özcan…

Bakanlık dururken zaten garanti olan bir milletvekilliğe fit olmak hangi aklın ve hangi CHP’nin ürünü olabilir ki.

Gürsel Erol, listeyi ben yapacağım gibi iddialı bir cümle kurmuşsa bunun kesinlikle Genel Merkez ayağı güçlü bir mesnedi ve dayanağı vardır bu bir… Yine o Genel Merkez için Erol’un Bakanlığı kesin ve garantidir bu da iki…