Omuz Omuz'a Kampanyası'ndan 845.7 Milyon TL toplandı

Ülkemiz büyük bir felaketle karşı karşıya kaldı. Birçok canımızı kaybettik. Yaralarının sarılmasını bekleyen birçok insanımız var. Onlara destek vermek, acılarını bir nebze hafifletmek için futbol camiası olarak bir kez daha tek yürek olarak canlı yayında 'Omuz Omuza' verdi.

Omuz Omuz'a Kampanyası'ndan 845.7 Milyon TL toplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Mart akşamı saat 20.00'den itibaren 7'den 70'e hep birlikte ekranların karşısında tüm Türkiye ile birlikte olundu.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliği ile organize edilen 'Omuza Omuza' Yardım ve Dayanışma Kampanyası'nı A Spor, beIN Sports, Sports TV, D Smart Spor, S Sport, Tivibu Spor, TRT Spor, TV8 ve kulüp televizyonları ile TRT Radyo, Radyo Gol, Radyospor ve Lig Radyo'nun yanı sıra birçok dijital medya kanalı da canlı olarak yayınlandı. Moderatörlüğünü Acun Ilıcalı'nın yaptığı, yaklaşık 5.5 saat süren yayında toplam bağış miktarı 845.7 milyon TL'ye ulaştı.
Türk ve dünya futbol ailesinin deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için bir araya geldiği bu tarihi yayına; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu başta olmak üzere tüm Süper Lig kulüp başkanları katıldı.

Kasapoğlu: "Allah'ın izniyle bu süreci de omuz omuza, birlikte yönetmeye devam edeceğiz"
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı konuşmada, "Hayırlı akşamlar diliyorum. Spor camiamızın çok kıymetli paydaşlarını, ekranları başında bizleri izleyen değerli seyircilerimizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Zor günlerden geçiyoruz millet olarak, ülke olarak. Böylesine günlerde acımızı hafifletecek tek yol, ortak duygumuz, ortak değerlerimiz. Bu değerleri bir araya getirecek yollar da birlik ve beraberlik. Depremin ilk anından itibaren aziz milletimizin bu iradeyi gösterdiğini birlikte gördük, yaşadık. Devletimizin ve milletimizin ilk andan itibaren omuz omuza olması bizler için her zamanki gibi bir mutluluk tablosuydu. Allah'ın izniyle bu süreci de omuz omuza, birlikte yönetmeye devam edeceğiz. Tabii ilk anlardan itibaren peş peşe yaşanan depremler ve bu süreçte spor camiamızın birbirine sımsıkı kenetlenmesi, yaraları sarmak için seferber olması gurur vericiydi. İlk andan itibaren elini taşın altına koyan, destek veren camiamızın her bir ferdiyle gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kasapoğlu: "Spor yalnızca fiziksel efor sarf etmekten ibaret değildir"
Dayanışma duygusuyla hareket eden herkese şükranlarını sunan Bakan Kasapoğlu, "İnşallah bu gece de aynı birliği, aynı beraberliği, bu tabloyu taçlandıracak bir gece olacak, buna inanıyorum. Varlığıyla, desteğiyle bu geceye omuz veren futbol camiamızın her bir paydaşına şükranlarımı sunuyorum. Hep ifade ediyoruz; spor yalnızca fiziksel efor sarf etmekten ibaret değildir. Spor bir dostluk köprüsü; spor centilmenlik, dayanışma, zor zamanlarda insanlara, topluluklara moral ve motivasyon veren bir güç. İşte bu gece sporun bu yönüne hep birlikte şahitlik ediyoruz. Arması, forması birbirinden farklı olsa da ortak duyguların birleştirdiği sporcularımız, spor insanlarımız, yöneticilerimiz tarihe geçen bir dayanışma örneğini sergiliyorlar. Her birine gönülden teşekkür ediyorum. Spor camiamızın yalnızca zor günlerde değil, her daim bu birliği, bu beraberliği ortaya koymasını temenni ediyorum. Çünkü görüyoruz ve yaşıyoruz ki bu dostluk tablosu onlara çok yakışıyor; daim olsun diyorum." şeklinde konuştu.

Kasapoğlu: "Bu acıların üstesinden inşallah hep birlikte geleceğiz"
Depremde kaybettiğimiz bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet dileyen Bakan Kasapoğlu, "Aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Bu acıların üstesinden inşallah hep birlikte geleceğiz. Bu günler elbette geçecek. Tabii yaralarımızı saraken de sporun iyileştiren, birleştiren gücünden tıpkı bugünkü gibi her daim destek alacağız. Buradan değerli izleyicilerimiz ve kıymetli sporseverlerle şunu paylaşmak istiyorum; Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak liglerimizin yayıncı kuruluşu olan beIN Media Group ile yaptığımız görüşmeler neticesinde sporun birleştirici gücünü vurgulamak maksadıyla ligin bundan sonraki 2 haftasındaki tüm futbol müsabakalarını şifresiz ve herkese açık hale getirecek bir uygulama kararı alındı. Ben bu vesileyle bu gece yapılan bütün bağışlar için tüm bağışçılara şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Omuz Omuza yardımlaşma gecesine emek, fikir ve katkı vererek büyük bir pozitif hava oluşturan, bu güzel atmosferi sağlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum; hayırlı akşamlar diliyorum." dedi.

Büyükekşi: "80.000.000 TL ile Omuz Omuza kampanyasını açıyoruz"
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, konuşmasında, "Değerli izleyicilerimiz, değerli başkanlarım. Önce milletimizin başı sağ olsun diyorum. Özellikle afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum; mekanları cennet olsun. Yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum; yakınlarına özellikle sabr-ı cemil diliyorum. Yaralananlar da inşallah en kısa zamanda şifa bulup aramıza katılırlar diyorum. Değerli izleyicilerimiz, depremin hemen ilk gününde Türkiye Futbol Federasyonu olarak 20.000.000 TL bağışta bulunduk. Arkasından tüm Süper Lig kulüplerimiz 59.000.000 TL bağış yaptılar. Yine 1. Lig kulüplerimiz bize 5.000.000 TL bağış yaptı. Türkiye Futbol Federasyonu da bunların üzerine 16.000.000 TL ekliyor ve 80.000.000 TL ile Omuz Omuza kampanyasını bugün açıyoruz. 1000 konteynerin hemen siparişini verdik. İnşallah 10 gün içerisinde Gaziantep'in İslahiye kazasında konteynerleri yerine monte etmeye başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Büyükekşi: "Hepimiz bir ağacın farklı dallarıyız; kökümüz bir, suyumuz bir, güneşimiz bir"
Kampanyanın futbol dünyası için ifade ettiği anlamı vurgulayan Başkan Büyükekşi, "Bu kampanya biliyorsunuz depremdeki çok büyük yıkıma bir nebze olsun merhem olacak. Bu bölgenin çok büyük ihtiyacı var. Biz de futbol ailesi olarak geçici ve kalıcı barınma ihtiyacını karşılamak için yola çıktık. Bu kampanyaya Süper Lig takımlarımız, 1. Lig takımlarımız, 2. Lig takımlarımız, 3. Lig takımlarımız, profesyonel ve amatör tüm takımlarımızın başkanları, futbolcuları, teknik direktörleri ve bu ekibin tüm paydaşları destek veriyor ve bundan sonra da destek bekliyoruz. Özellikle 'Omuz Omuza' Kampanyamız için imkanı olan herkesi bu hareketin bir parçası olmaya davet ediyorum. Bu kampanya ile aramızdaki tüm renk farklarını bir kenara bıraktık ve tek amaç için buradayız; yani omuz omuzayız. Kimsenin, 'Ben daha önce yardım yaptım, şu anda yardım yapmama gerek yok.' demesini özellikle istemiyoruz. Biliyoruz ki 2 hafta önce de bir kampanya oldu ama bu ihtiyaç maalesef hep devam edecek, ihtiyacımız büyük. Bugün Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, profesyonel ve amatör tüm kulüplerimiz ile el eleyiz, şu anda ekran karşısındayız ve omuz omuzayız. Hepimiz bir ağacın farklı dallarıyız; kökümüz bir, suyumuz bir, güneşimiz bir. Bugünkü samimiyetimiz, dayanışmamız ve tüm düşüncelerimiz dilerim depremle sınırlı kalmaz, yıllarca devam eder. Çünkü biz bunu Trabzonspor - Basel maçında başlattık, arkasından Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde, ardından Vodafone Park'ta bütün renkler, bütün başkanlarımız bir araya gelerek Omuz Omuza kampanyasının tanıtımı için destek verdik." şeklinde konuştu.

Büyükekşi: "Bu kampanyada çok özel, çok güzel duygular yaşadık"
Tek gecelik bir organizasyon için bir araya gelmediklerinin altını çizen Başkan Büyükekşi, "Bugün bu kampanyanın başlangıcı ama bu kampanya en az 6 ay daha devam edecek. Yapmak istediğimiz kampanya bugün bitmeyecek, bundan sonra bir takım özel maçlar yapacağız, bu kampanyaya destek olmak için... Biliyorsunuz UEFA Şampiyonlar Ligi Finali 10 Haziran'da İstanbul'da yapılacak. O zamana kadar birçok farklı organizasyon da yaparak bu kampanya için özellikle yeni birtakım gelirler elde edebilmek adına çabalarımız devam edecek. Bu kampanyada çok özel, çok güzel duygular yaşadık. Siz de mutlaka rastlamışsınızdır, Trabzon'un Of ilçesine bağlı Çoruk Köyü muhtarı, demirci ustası Coşkun Ayyıldız, 8 yaşındaki evladımız Elif'in kurtarılma anında Elif'in Fenerbahçeli olduğunu öğrenince, 'Ben Trabzonspor taraftarıyım ama bugün senin için "En büyük Fenerbahçe" diyeceğim.' dedi. Bu hikayeler çok fazla; diğer takımlarımız için de hep bunları gördük, duyduk ve hislendik. Ben de özellikle deprem bölgesini ziyaret ettiğimde bu tür çabalarla ilgili çok önemli anekdotlarla karşılaştım. Özellikle çadırkentte kalanlar bu konuda hislerimize tercüman oldular. Bir arkadaşımız, 'Ben de bir fabrika sahibiydim ama bugün her şeyimi kaybettim. Evimi kaybettim, çocuklarımı kaybettim, eşimi kaybettim. Allah keşke benim de canımı alsaydı.' diyor. Bunları yaşadık ama metin olmalıyız. 'Dışarıda aşırı fırtına vardı, dışarıda aşırı soğuk vardı, kar vardı, pijamayla dışarı çıktık ve üstümüze ne bulursak onu sardık.' Bugün aramızda Atakaş Hatayspor'dan Volkan Hocamız var, Gökhan kardeşimiz var, bu olayları yaşadılar, onlar da biraz sonra anlatacaklar. Her zaman onların hisleriyle yan yana olmamız lazım, bu duygularla yardımlarımızı yapmamız lazım. Çünkü Türkiye, devletiyle, milletiyle, sivil toplum örgütleriyle her büyük afette bir araya geliyor, bu sefer de bir araya geldi." değerlendirmesini yaptı.

Büyükekşi: "Bizler birlik ve beraberlikle her türlü güçlüğü yenecek karakterdeyiz"
Tüm kulüp yöneticilerini, oyuncuları ve taraftarları birlik olmaya davet eden Başkan Büyükekşi, "Mustafa Kemal Atatürk 10. Yıl Nutku'nda şöyle diyor: 'Geçen zamana oranla, daha çok çalışacağız. Daha az zamanda, daha büyük işler başaracağız. Bunda da başarılı olacağımıza şüphem yoktur. Çünkü, Türk milletinin karakteri yüksektir, Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir. Çünkü, Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir.' Bizler her zaman bu bilinci koruyarak Büyük Atatürk'ün dediği gibi birlik ve beraberlikle her türlü güçlüğü yenecek karakterdeyiz ve bunu her zaman sergiledik. Futbol ailesi olarak da inşallah bu kampanyanın sonunda çok güzel bir birliktelik sağlayacağız. Ben bu birliktelikte bizlerle olan tüm kulüplerimize, tüm kulüp başkanlarımıza, taraftarlarımıza, futbolcularımızdan malzemecisine kadar dayanışma ve yardımlaşma organizasyonlarının içinde olan ve özellikle bu geceye destek veren Acun Ilıcalı'ya, hocalarımıza, futbolcularımıza, omuz omuza çalışan herkese çok teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.
Süper Lig kulüplerimizin değerli teknik direktörleri Jorge Jesus, Şenol Güneş, Okan Buruk, Abdullah Avcı ve Emre Belözoğlu'nun yanı sıra tüm kulüplerimizin teknik direktörleri ile ligimizde forma giyen yerli ve yabancı futbolcular da canlı yayında yer aldı.
Türk futbolunun unutulmaz teknik direktörlerinden Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Yılmaz Vural, eski milli futbolcularımızdan Arda Turan, Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı, Hakan Ünsal, Mehmet Topal gibi önemli isimler de Omuz Omuza yardım kampanyasına katıldı.
A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Kadın A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ve futbolcuları, Dünya Şampiyonu Ampute Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak ve oyuncuları, MHK Başkanı Lale Orta, eski FIFA hakemi Cüneyt Çakır ve Süper Lig hakemlerinden bazıları da depremzedelerimize yardım için gerçekleştirilen bu önemli gecede stüdyoda yer aldı.
Futbol dünyasının ünlü isimleri de destek için seferber oldu. Paris-Saint Germain'in Fransız yıldızı Kylian Mbappe canlı yayına bağlandı. Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, Arsenal'in unutulmaz hocası Arsene Wenger, Galatasaray ve Rumen futbolunun efsane ismi Gheorghe Hagi ve Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza ile Manchester City'nin kaptanı İlkay Gündoğan gibi özel isimler gecede videolu mesajlarla afetzedelere seslendi.
Elde edilecek gelirin deprem bölgesindeki vatandaşların geçici ve kalıcı barınma ihtiyaçlarının karşılanması için kullanıldığı gecede, Süper Lig'de forma giyen yerli futbolcular telefonların başında yapılan yardımları aldı. (Spor Servisi)