Olacağı Buydu…

Geçtiğimiz günlerde 'Biz Dr. Yazmıyoruz' başlığıyla bir yazı yazmış ve haberin ana tema ve mesajı kaybolmasın diye ilimiz Valisi Ömer Toraman'ın isminin geçtiği haberlerde Dr. ifadesini yazmadığımızı dile getirmiştik. Bunu söylerken sayın valinin akademik unvanını takdir ettiğimizi dile getirmiş ancak özellikle haber amaçlı yapılan paylaşımlarda Dr. unvanının kullanılmasının halkla yönetici arasına bir soğuk perde ve statü farkını bariz bir şekilde öne çıkarmak gibi bir durum ortaya çıkardığını dile getirmiştik.

Olacağı Buydu…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Valilik, zaten uzun süreden beri basın açıklaması yapmıyor. Elazığ Valiliği resmi sosyal medya hesaplarından;  yapılan görüşmeler, toplantılar, ziyaretler ve kamuoyuna verilmesi gereken bilgiler paylaşılıyor. Aynı paylaşımlar basın kurumlarına da servis ediliyor. 

Yapılan paylaşımlarda Dr  unvanını özellikle yazma telaşı ve emri yerine getirme heyecanından olacak ki geçtiğimiz günlerde yapılan bir paylaşımlarda Sayın Valinin Dr. unvanı yazıldı fakat soy ismi unutuldu. Burada paylaşımı yapan görevlileri asla suçlamıyor ve hatta bu tür hataların her zaman herkesin başına gelebileceği gerçeğinden hareketle oldukça makul ve masum karşılıyoruz. 

Ancak bu olay da gösterdi ki bazı konularda ısrar ve üzerinde özenle durma, daha önemli bilgileri unutturabiliyor ya da arada kaynayabiliyor. İşte bizler tam da bu konuya dikkat çekmiş ve mazrufu zarfa kurban etmeyin demiştik. Sonuç olarak  yapılan paylaşımdaki eksiklik  daha sonra düzeltildi. Lakin yine de ifade edelim; bazı konularda ısrar ve üzerinde özenle durma, daha önemli bilgileri unutturabiliyor.