OKUMAK İNSANA ÇOK ŞEY KAZANDIRIYOR

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, ' 'Elazığ Her Yerde Okuyor' projesinin büyük ilgi gördüğünü belirterek bu projenin 2023 Yıllına kadar devam etmesini istiyoruz. Okuma insana çok şey kazandırıyor. Okuduğumuzu içselleştirmemiz lazım.' dedi.

OKUMAK İNSANA ÇOK ŞEY KAZANDIRIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 8 yıl önce valilik tarafından okuma kampanyasının başlatıldığını söyleyen Milli Eğitim müdürü Feyzi Gürtürk, “İlk emri ”Oku “ olan bir dinin mensubuyuz. Hem okuma alışkanlığını artırmak, hem okuma alışkanlığını kazandırmak için, ”Elazığ her Yerde okuyor” kampanyasını başlattık” dedi.

 

Gürtürk, “Valiliğin emriyle bu kampanyayı başlattık. 23 Kasım da başlayan Kampanyamızın 1. Hedefi 2019, 2. Hedefimiz 2023. Biz bu alışkanlık kazanılsın diye ara vermeyeceğiz. Hedefimiz ileriye dönük orta ve kısa vadeli, uzan vadeli olarak devam edecek. Nasıl ki, Devlette süreklilik esas ise, Milli eğitim dede bu inşallah bu kültür devam etsin. Toplumumuz bu alışkanlığı kazanana kadar devam etmesini istiyoruz. İhtiyacı olan birçok okulla kitap yardımında bulunuyoruz. Biz istiyoruz ki. Her öğrenci kitapçıya gitsin ve kitap alsın ki kitabın değerini bilsin.”

 

Elazığ Milli Eğitim Müdürü  Feyzi Gürtürk, “Yeni sistemde artık sınavlar müfredat doğrultusunda yapılacak. Yeni sistemde de artık yaparak, yaşayarak, anlayarak hayata uygulayarak hayata dokunan bir eğitim sistemi okuduğunu anlama, anladığını yaşama şeklinde olacak. Onun için çok iyi bir kitap okuyucusu gelen soruları yorumlayacak ve doğru cevabı daha rahat verecek.  Okuma insana her şey kazandırıyor. Okuduğumuzu içselleştirmemiz lazım. Kampanya il genelini kapsıyor.” şeklinde konuştu.