Okul öncesi eğitimin ve dil gelişiminin önemi

Başak MERAL GÜNDÜZ/Çocuk Gelişim Uzmanı ve İlk Adımlar Anaokulu kurucusu Asiye Arıkan, 'Beyin gelişiminin %90'ı 6 yaşında tamamlanmış olmakta, ebeveynlerin bilinçli olması ve bu konuda çok ciddi anlamda çalışmalar yapması gerekiyor. Burada hem aileye hem bizlere çok ciddi anlamda işler düşüyor. Geleceğimize şekil verecek olan nesli yetiştiriyoruz' dedi.

Okul öncesi eğitimin ve dil gelişiminin önemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KONUŞMA GERİLİĞİ ENGEL DEĞİLDİR
Asiye Arıkan,”İlk Adımlar Çocuk Akademisi’nde Çocuk Danışmanlık Eğitim Merkezinde dil gelişimini destekleyici programlar uygulanmakta.Elazığ’da ilk ve tek uygulanan dil gelişimi destek eğitimleri sıfır altı yaş çocukların dil gelişim geriliğini gidermekte ve çocuğun gelişimine uygun seviyeye gelmesini sağlamaktadır dil gelişimi bireyin tüm yaşam becerilerini kazanması ve kendine yetebilmesi için çok önemlidir. Kendini ifade  edemeyen çocuk hayata kendini hazırlayamaz ve akran iletişimine   giremediği için tüm yaşam becerilerileri kazanmakta zorluk çeker.Konuşma geriliği bir engel değildir”dedi.

2-6 YAŞ ARASI AKADEMİK ÇALIŞMALAR YAPMAKTAYIZ
Arıkan,Yapılan akademik çalışmalarımız  2-6 yaş arasına yönelik olmaktadır.0-3 yaş Anne bebek oyun kulübü,Anaokulu hazırlık çalışmaları,Aile Rehberlik çalışmaları,Dil gelişimi destek eğitimleri ,Çocuk gelişim testleri,Uzman pedagog eşliğinde çocuk gelişim çizelgeleri,Kreş ve bebek grubu bakım hizmetleri,Değerler eğitimi Kuran-ı Kerim dersleri,Satranç ,İngilizce Drama,matazone ,Görsel sanat etkinliği ,Müzik bale cimnastik,Kodlama eğitimi ,Zeka oyunları ,At biniciliği ,Yüzme ,Alan gezilerinin önemli yer tuttuğunu ifade etti.

MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERİNE BAĞLI NESİLLER YETİŞTİRMEK PROFESYONEL EĞİTİM KADROSUYLA OLUR
Asiye Arıkan,”Yapılan testler sonucu çocuğun akademik olarak üstün yetenek ve destek eğitimi görmesi gereken yerleri belirleyip bu noktada bireysel çalışmalar yapılmaktadır. Elazığ İlk Adımlar Çocuk Akademisinde yapmış olduğumuz bir çok çalışma sayesinde çocuğun yeteneğini keşfetmek farklılıklarını ön plana çıkarmak bilişsel gelişimi analitik düşünme becerisine kendi başına yetebilme problem çözebilme yani sıfır altı yaş gurubundaki   tüm akademik kazanımları elde etmeleri için farklı ve etkili bir eğitim programı uygulanmaktadır.Milli ve manevi değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek ancak profesyonel bir eğitim kadrosu ile olur”dedi.