Okçuluk Toyu

Türk gelenek ve örfünde önemli bir yere sahip okçuluk sporu, son yıllarda gençler arasında oldukça rağbet gördü. 

Okçuluk Toyu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Eğitim Sen Elazığ Şubesi de geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği “Okçuluk Toyu”nun bu sene ikincisini gerçekleştiriyor. 

İlk defa 29 Mayıs 2022'de düzenledikleri okçuluk toyunun bu sene ikincisini gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, okçuluğun tarihi süreçteki önemine değinerek: "Okçuluk, Türklerin hakimiyet sembolü olarak Türk tarihiyle özdeşleşen ve hayatın her alanında etkisini gösteren bir yaşam tarzıdır. Türkler, ok ve yayı oldukça hünerli bir biçimde değerlendirerek hem kullanma hem de yapma becerilerini Orta Asya'dan göçleriyle dünyanın dört bir tarafına yaymışlardır.” cümleleriyle bu ata sporunun önemine bir kez daha dikkat çekti.

Bilindiği gibi Okçular Vakfı tarafından yaygınlaştırılan bu spor, yaklaşık 101 yıldan hem ilgili kurumlar tarafından hem de   özel spor kulüpleri tarafından   gençlerle buluşturuluyor. Birileri “Elazığ’a okçuluk getirelim mi” diyerek geçmişi yok saysa da okçuluk bu şehirde yıllardan beri var ve etkin bir şekilde yaygın.