Öğretmenin Evi Yok

Restorasyon ihtiyacı olan tescilli idari binası ve bahçesi dışında konaklama ihtiyacını giderecek motel bölümleri 24 ocak depremi sonrası ağır hasarlı olduğu için yıkılan Elazığ'da, yeni bir öğretmenevi yapılması konusunda Türk Eğitim-Sen kampanya başlattı. Kısa sürede Türkiye'de gündem olan kampanyaya Elazığ'dan büyük destek geldi.

Öğretmenin Evi Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depremi sonrası ağır hasarlı olduğu için yıkılan ve bugüne kadar da farklı bir alanda yenisi yapılmayan Elazığ Öğretmenevi için Kamusen’e bağlı Türk Eğitim Sen, sosyal medya üzerinden kampanya başlattı.

Kampanya kısa sürece ciddi destek aldı ve ülke gündemine yerleşmeyi başardı.

YENİ BAŞKANLA GELEN HAREKET
Geçtiğimiz günlerde yapılan kongre ile tek aday olarak girdiği seçimlerden büyük bir destek alarak Türk Eğitim Sen’in Elazığ Şube Başkanlığına seçilen Fatih Murat Taşkın, göreve gelmesinin ardından birçok çalışmayı hayata geçirdi.

Çok kısa bir süre önce göreve gelmesine rağmen, Öğretmenleri merkeze alan çalışmaları ile takdir toplayan Taşkın, ilimizde önemli bir eksiklik olarak görülen yeni öğretmenevi yapılması ile ilgili bir kampanya başlattı.

BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ  
Elazığ’da yeni bir öğretmenevi yapılması ile ilgili olarak Twitter üzerinden paylaşımlar yapıldı.

Dün saat 20.00’de  başlayan kampanya, kısa sürede  yapılan 8 bin paylaşımla öne çıkan paylaşımlardan olmayı  başardı.

HER KESİMDEN DESTEK GÖRDÜ
İlimizde önemli bir ihtiyaç haline gelen öğretmenevi talebinin sosyal medyada #elazigogretmeneviistiyor paylaşımlarıyla dile getirilmesine öğretmenler dışında birçok kesimden de destek geldi.
Birçok siyasi parti il başkanı, STK başkanları, memur, işçi, esnaf, öğrenci ve öğretmenler tarafından desteklenen kampanyanın paylaşımlarında ilimiz milletvekilleri, Milli Eğitim Bakanı ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun da  etiketlendi.

 IŞIKVER: “ÖĞRETMENEVİNİN YAPILMASI ELZEM”
Türk Eğitim-Sen Başkanı Fatih Murat Taşkın tarafından başlatılan öğretmenevi kampanyasına MHP İl Başkanı da sosyal medya hesabından  destek verdi.
Işıkver, paylaşımında şu görüşlere yer verdi: “Aziz şehrimize yakışır bir Öğretmenevi’nin yapımı elzem, partimize düşen ne varsa hemşehrilerimizin emrinde olacağız.”

TAŞKIN: “UTANIYORUZ”
İlimizde konaklama hizmeti verilen bir öğretmenevinin olmaması konusunda duygularını sosyal medya hesabından paylaşan Türk Eğitim-Sen Başkanı Taşkın,  şunları ifade etti: “İl dışından misafirlerimiz gelecek, arıyorlar ‘Öğretmenevinde bize yer ayır.’ diyorlar. ‘Bizim öğretmenevimiz yok!’ Cevabını verdiğimiz zaman onlar şaşırıyor, biz ise şehrimiz adına utanıyoruz...”

DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR
Türk Eğitim-Sen Başkanı Fatih Murat Taşkın, kampanyaya destek olan Elazığlılara şu mesajla teşekkür etti: “Şehrimizde kangrene dönen öğretmenevi konusunu Twitter'da ülke gündemine taşımamızda bize destek olan, şehrimiz adına haykırışımıza ses olan, kadim şehrimizin bu sorununa duyarsız kalmayan herkese sendikam, eğitim camiası ve Elazığ adına teşekkür ederim.”

ESKİ DEVLET HASTANESİ BİNASI DÖNÜŞTÜRÜLECEKTİ
İlimizde yeni bir öğretmenevi yapılması fikrini ilk önce dillendiren ilimiz siyasileri ve Milli Eğitim yetkilileri olmuştu. 

Eski Devlet Hastanesi binasının Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne taşınmasından sonra atıl kalan bu binanın konumu, yetişmiş ağaçları ve geniş yerleşkesi ile öğretmenevine uygun olduğu ve binanın bir bölümünün öğretmenevi olarak düzenleneceği ifade edilmişti.

Bu düşünce sonradan gündemden düşmüş olacak ki ne siyasilerimiz ne de Milli Eğitim yetkililerimiz açıklama yapmış ne de bu konuda adım atılmıştı.

ÖĞRETMENEVİ İÇİN İDEAL BİR BİNA
Yıllarca Devlet Hastanesi olarak hizmet veren, son yıllarda da başka güçlendirme, mantolama, geniş otopark ve yeşil alanları, yeni ek bina, iç düzenleme  ile modern hale getirilen, deprem sonrası faaliyete geçirilerek uzun süre depremzedelerin barınma ihtiyacını gideren binanın, hem konumu hem de binasının öğretmenevi olarak kullanılmaya uygun olduğunu dile getiren vatandaşlar, ülkemizin ekonomik sıkıntı yaşadığı bir dönemde yeni bir bina yapmak yerine mevcut ama atıl bulunan kamu binalarının değerlendirilmesinin daha makul ve mantıklı olacağını dile getiriyorlar.

ASKER HASTANESİ HALA ATIL DURUMDA
Kamu binaları zor bütçe şartlarına rağmen yeni bina yapma gibi bir yarışın içerisine girerken, atıl durumda olan eski Asker Hastanesi de fonksiyonel olarak değerlendirileceği günü ve bunu sağlayacak dirayetli bir yöneticiyi bekliyor.

Şu an Sağlık İl Müdürlüğünün çok aktif olmayan ve sadece iki oda ile işlem yürütebilecek özellikte olan birimleri ile UMKE’nin bir biriminin kullandığı bina, tüm ihtişamı ve çam ağaçları içindeki güzel görünüm ve konumuna rağmen gerçek anlamda değerlendirileceği günü bekliyor.

CİDDİ BİR ENVANTER ÇALIŞMASI YAPILMALI
İlimizde çok sayıda kullanılmayan ve atıl durumda olan  kamu binası olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, valilik nezdinde oluşturulacak bir komisyonla bunların tespit edilmesi, ardından da bu binaların halka hizmet verecek şekilde fonksiyonel hale nasıl getirilebileceği konusunda çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çekiyorlar.

VALİ TORAMAN DUYARLILIĞI 
Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın da bu konularda hassas ve duyarlı olduğunu bildiklerini ifade eden vatandaşlar, hem kamu imkânlarının verimli kullanılması hem de mevcut kaynakların en iyi şekilde değerlendirilmesi konusunda önümüzdeki günlerde önemli adımların atılacağını belirtiyorlar.