Ocak maaş farkları ne zaman yatıyor?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak maaş farkları, yeni düzenlemelerle birlikte artış oranlarının yatırılması beklenmektedir.

Ocak maaş farkları ne zaman yatıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emekli maaşı zammı, Temmuz döneminde yüzde 25 olmuş, ardından Ocak döneminde yüzde 11,68'lik refah payı eklenerek yüzde 49,25 olarak uygulanmıştır. Ayrıca, en düşük emekli maaşı da 10 bin TL'ye çıkarılmıştır. Bu değişiklikler Meclis'ten geçerek yasalaşmış ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giriyor.

Emeklilere yönelik yapılan düzenlemelerin ardından oluşan maaş farkları, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra emeklilerin hesaplarına aktarılacaktır. Emekli maaş farklarının hesaplara yatırılma süreci, 29 Ocak - 4 Şubat haftası içerisinde gerçekleşmesi beklenmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak maaş farklarını bir hafta içinde yatıracaklarını belirtmiştir. Emekli maaş farkları için yapılan düzenlemelerin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödemelerin gerçekleştirileceği ifade edilmiştir.