O Müdür Vicdanını da Çöpe Atmıştır !

Şavaklılar Derneği Başkanı  Naim DOĞAN, Bitlis'in Adilcevaz yaylalarında almış olduğu 3 ton  peyniri Elazığ'a getirmek için yola çıkan bir tüccarın  ja

O Müdür Vicdanını da Çöpe Atmıştır !
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şavaklılar Derneği Başkanı  Naim DOĞAN, Bitlis’in Adilcevaz yaylalarında almış olduğu 3 ton  peyniri Elazığ’a getirmek için yola çıkan bir tüccarın  jandarma tarafından  evrak eksikliği nedeniyle  aracının bağlanılıp ve daha  sonra aracın kasasındaki  peynirlerin Ahlat İlçe tarım müdürlüğü tarafından çöpe atılmasına çok sert tepki gösterdi.  Her hangi bir prosedür uygulamadan hiç kimsenin gelişi güzel  o peynirleri çöpe atmaya hakkı olmadığını belirten Naim DOĞAN “ Öncelikle o  peynirlerin yedi emine teslim edip teknik analizlerinin yapılması lazım. Eğer sağlığa zararlı emareler görülürse peynirler bir komisyon gözetiminde imha edilir.  Oradaki üyemizin tüm yalvarmalarına ve  bu yaptıklarının kanunsuz bir uygulama olduğu yönünde onları uyarmasına rağmen  ilçe tarım müdürü ve ekibi peynirleri  çöpe atmışlardır” dedi.

Maddi kayıptan ziyade bir ailenin bir aylık emeğinin de  çöp arabasına atıldığını söyleyen  DOĞAN “Biz Şavaklılar Derneği olarak o ilçe tarım müdürü ve ekibini kınıyoruz.  Biz bu konu  hakkında Ahlat Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk ve diğer gerekli yerlere de  başvurumuzu yaptık. Çöpe atarak o peynirleri sözde imha eden o müdür o koltuğu bu saatten sonra işgal etmemeli. El koyduğu peynirleri bile ne kadarmış diye merak edip  tarttırmayan, prosedürlerden habersiz, kural,kanun bilmeyen bir kişiye müdür sıfatı yakşmıyor” diye aktardı.

  Bu skandal olayın  vicdanları yaraladığını  kaydeden Şavaklılar Derneği Başkanı Naim DOĞAN “Herkes biliyor ki, şavak tulum peyniri organik bir peynirdir ve  bu açıdan Türkiye’de bir numaradır.  Bizim organik peynirimizle  uğraşacaklarına içerisinde  kimyasal madde, katkı maddesi bulunan kırıntı mdigerarı toplayarak , insanları adeta zehirleyen firmalarla uğraşsınlar” diye konuştu.