Normalleşiyoruz…

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve yaklaşık bir buçuk yıldan fazladır hayatımızı olumsuz etkileyen koronavirüs nedeniyle hem insanlarımızın sosyal yaşantısı hem de ülkemizin ekonomisi olumsuz etkilenmişti.

Normalleşiyoruz…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aylarca süren kısıtlamalar nedeniyle insanlarımız evlerinden dışarı çıkamadı ve esnafımız iş yapamadı. 

Özellikle turizm konusunda ülkemiz yerli ve yabancı turistleri kısıtlamalar nedeniyle kabul edememiş ve turizm sektörümüz oldukça fazla zarar etmişti. 

Normalleşme ile birlikte ülkemizin hem ekonomisi hem de turizminde ciddi bir hareketlilik yaşanmaya başlandı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2021 yılının temmuz ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Korona virüs (COVID-19) salgını için gereken tüm tedbirlerin alındığı çevre ve yolcu dostu havalimanlarımızda temmuz ayında iniş-kalkış yapan uçak sayısı iç hatlarda 84 bin 604, dış hatlarda 60 bin 971’e ulaştı. Temmuzda üst geçişler ile birlikte toplam 170 bin 769 uçak trafiği gerçekleşti. Bu ayda, Türkiye genelindeki havalimanlarında iç hat yolcu trafiği 8 milyon 730 bin 405, dış hat yolcu trafiği 8 milyon 384 bin 978 oldu. Böylece temmuzda direkt transit yolcular ile birlikte toplam 17 milyon 135 bin 415 yolcuya hizmet verildi. Havalimanları yük (kargo, posta ve bagaj) trafiği; temmuz ayında iç hatlarda 87 bin 680 ton, dış hatlarda 284 bin 666 ton, toplamda ise 372 bin 346 ton oldu.
Yapılan bu açıklama ile ülkemiz artık yavaş yavaş pandeminin yaşattığı olumsuz etkiyi bitirmeye başlamış. Ülkemizin en ciddi gelir kaynağı olan turizm konusunda yaşanan bu hareketlilik esnaflarımızın da iş yapmasına ve ekonomi çarklarının dönmesine neden oluyor.

Aşılama konusunda istenen seviyeye gelirsek artık kısıtlamalar ile değil, sosyal yaşantımızın ve ekonomimizin canlılığı ile ilgili haberler duyarız…