NİYE RAHATSIZ OLUYORLAR?​​​​​​​

Erol KARA/Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, ''Darbede mücadele etmiş şehit vermiş, gazi olmuş yaralanmış insanların ilerde yargılanmalarına veya her hangi soruşturmaya tabi olmamak için KHK ile düzenleme getirildiyse bundan niye rahatsız oluyorlar. Vatandaşı korumaya almak bizim en önemli sorumluluğumuzdur. Bunun gereğini yaptık''diye konuştu

 NİYE RAHATSIZ OLUYORLAR?​​​​​​​
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar,Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulundu.

Serdar,” Hukuki tartışmalar gözden geçirilir ama bu bizim vatandaşa karşı sorumluluğumuzdur.  O KHK sadece darbeyi bastırma dönemini kapsayan bir Kanun.” dedi.

 

TÜRKİYE GÜÇLÜ BİR DEVLET

Türkiye’nin güçlü bir Devlet olduğunu söyleyen Ömer Serdar,’’Türkiye iki kıta arasında önemli bir merkez olması,Osmanlı’dan tevaruz eden tarihi birikimi itibarıyle bunun farkına varmak gerekiyordu. Türkiye Cumhuriyeti Recep Tayip Erdoğan’la bunun farkına vardı’’dedi.

 

TÜRKİYE’NİN LİDERLİK SÜRECİ VAR

Serdar, ‘’Sayın Erdoğan ile birlikte Türkiye’nin bir liderlik süreci var. Bu liderlik sürecinde biz gördük ki, Türkiye özgüvenli hareket ettiği zaman tarihi müktesebatını dikkate aldığı zaman bunu  Dünya arenasına taşıdığı zaman sonuç alabiliyor.’’dedi.

 

TÜRKİYE’NİN BAŞINI DİK TUTUYOR

Serdar,” Bundan öncesinde uluslararası Sayın Erdoğan’ın tavrına  baktığımızda Türkiye’nin şerefine uygun bir temsil görürsünüz. Kendini o liderler karşısında hiç ezdirmedi.  Sonuna kadar da Türkiye’nin başını dik tutmaya çalıştı. Bu Ak Parti anlayışının Türkiye yansıtmak istediği bir şey. Türkiye güçlü bir Devlet.’’diye konuştu.

 

KUDÜS DÜNYA’NIN MESELESİ

Kudüs meselesini Sayın Cumhurbaşkanı dile getirdiğinde Dünya 5 ‘den büyüktür dediğinde, aslında bu çok anlamlı bir kampanyaydı. Türkiye’nin  5 yıldır hedef alınmasında ki asıl neden de bu diyen Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar,” Türkiye Dünyaya karşı kurulu  düzene karşı itirazlarını dile getirdi.Uluslararası platformda Dünya 5 ‘dan büyüktür dedi.BM nin yapısına ilişkin düzenlemede yapıya da dahil itirazlarda bu kapsamdaydı. Kudüs meselesi sadece bizim meselemiz değil aslında bizim sürekli sahiplendiğimiz mesele ama, Dünya’nın meselesi. Çünkü burası medeniyetlerin peygamberlerin mekan oluşturduğu yer ve Müslümanlar için önemli bir kıblegâh. ‘’dedi.

Serdar,’’Osmanlı da bunlara ciddi hizmetler yaptı. Üç dinin mabetlerine saygı anlamında. Mesela Kudüs’te halen  bir kilisenin anahtarı Türk ailesindedir. Bu çok önemli bir şey. Ortada BM 478 sayılı kararı varken, orada ikili bir çözüm öngören yapısı varken, Trump’un biraz da Avencelistlerin ittirmesiyle Kudüs’ün hukuki statüsünü değiştirecek, diplomatik misyonlarını Kudüs e taşıma kararı tepki verilmesi gereken bir karardı. Türkiye de buna öncülük etti. Sayın Erdoğan ilk bu konuda açıklamayı yapan kişidir ve tün dünya ülkeleriyle görüştü. Papa ile ve Putin ile görüşerek ortak tavır geliştirdi. BM’de 128 gibi ciddi bir rakam ortaya çıktı. Burada Türkiye’nin oluşturmuş olduğu lobi çalışmasına BM’de genel kurulda bizim Dışişleri bakanımızın konuşması çok anlamlıydı ve yapılan çalışmalar etkili oldu.  Hemen öncesinde Erdoğan İslam işbirliği teşkilatını acilen topladı ve karar çıkardı. Bu Dünya devletleri için önemli bin mesajdı.” şeklinde konuştu.

 

ERDOĞAN SUDAN MECLİSİNDE TEKBİRLERLE KARŞILANDI

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar, ”İslam coğrafyasında one minute ile başlayan bir süreç vardı. Bu olayla bu muhabbet daha arttı ve Sudan Meclisinde Tekbirlerle ayakta karşılanması bunun ön önemli göstergesiydi. Sayın Cumhurbaşkanımız da De Facto kendisine yüklenen bu liderlik rolünü de çok iyi yürütüyor.” dedi.

 

TRUMP’UN DAVRANIŞI ONUR KIRICIYDI

Ömer Serdar,” Trump’un dolarla bazı ülkeleri tehdit etmesi onur kırıcıydı. BM’nin önde götüren aktörleri durumunu da net ortaya koydu. ABD burada yalnızlaştı. Biz bu kararla birlikte  Filistin’in Başkent olduğunu deklare etti. Bu Dünya devletleri için önemli mesajdı. ABD’nin bu kararıyla birlikte İsrail Filistin meselesinde ki barış görüşmelerini kendini denklem dışına itmiştir artık, barış görüşmelerinde bulunma yeteneğini de kayıp etmiştir. Türkiye önemli bir görev icra etmiştir ve  bu bir başlangıçtır.’’dedi.

 

SURİYE’ DE ABD DEVRE DIŞI KALDI

Suriye’de ki barış görüşmelerinde ABD’nin  devre dışı kaldığını,Rusya İran ve Türkiye üç geni ile barış görüşmeleri ciddi bir mesafe aldığını söyleyen Serdar,” ABD ile müttefiklik hukukumuz var, ortaklığımız var bu ortaklığın gereğini çoğu zaman ihlal ediyor. Bu ihlallere bizim ses çıkarmamız mümkün değil. Bunların karşısında gereği ne ise onu yapıyoruz. Suriye’de PYD terör örgütlerine lojistik destek vermesi konusunu defalarca bahis ettik. Trump Bu devam ediyor mu? demesine rağmen Pentagon’un farklı açıklamaları oluyor. Stratejik ortaklığa aykırı durumlarda biz bunun karşılığını veririz. ‘’dedi.

Ömer Serdar,’’Türkiye artık özgüveni yerinde olan,öz kaynaklarıyla iç dinamiği ile varlığını Ortadoğu coğrafyasında hem masada hem sahada olduğunu göstermiştir. Türkiye Ortadoğu Coğrafyasında ki gelişmeleri iyi takip ediyor Suriye’deki yapılanmalara zaman zaman fiili olarak zaman zaman diplomatik olarak müdahil oldu.’’dedi.

 

YENİ KHK VATANDAŞI KORUMAYA YÖNELİK

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar,” Vatandaşı korumaya almak bizim ön önemli sorumluluğumuzdur. Bunun gereğini yaptık.  Hukuki tartışmalar gözden geçirilir ama bu bizim vatandaşa karşı sorumluluğumuzdur.  O KHK sadece darbeyi bastırma dönemini kapsayan bir Kanun.” dedi.

 

MİLLET DARBEYİ ENGELLEDİ

Serdar,” Türkiye 15 Temmuz’u yaşadı. 15 Temmuz da bir darbeyi Milletinin birliği ile bertaraf etti.Yani Millet bu darbeyi engelledi. Siyasi aktörler ise öncülük etti. Bizim bu darbe süreçlerini yürütürken mücadelemiz OHAL şartlarında halen  devam ediyor. Ancak bununla ilgili düzenlemeyi biz yapmıştık. Bu konuda kamu personelinin savcının, hâkimin polisin yaptığı eylemlerin soruşturmaya konu olamayacağını, yargılanamayacağını KHK düzenlemiştik. O zaman ciddi itirazlar gelmemişti. Çünkü darbe ile mücadele ediyorsun. Fiilen görev almış polis çatışmış, sonradan bunların yargılanmaması bir KHK çıkarmıştık. ‘’dedi.

Serdar,’’ Müdahale etmiş sivilleri koruyan bir düzenleme getiriyoruz. CHP Anayasa mahkemesine götürdü ama Ben Anayasa mahkemesinin farklı hareket edeceğini sanmıyorum. Ayrıca CHP siyasetini anlamakta güçlük çekiyorum. Darbede mücadele etmiş şehit vermiş, gazi olmuş yaralanmış insanların dışında bu Milletin ilerde yargılanmalarına veya her hangi soruşturmaya tabi olmamak için böyle bir düzenleme getirildiyse bundan niye rahatsız oluyorlar.” şeklinde konuştu.