Nevşin Bile Gördü

Türkiye'de sığınmacılar üzerinden yürütülen ırkçı ve provokasyona yönelik yayınlar  sürerken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın 'ben sponsor oldum' dediği   'Sessiz İstila' isimli kısa film hakkında da konuşan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, 'Sessiz istila etiketi altında paylaşım yapan hesapların yüzde 41.54'ünün bilgisayar tarafından yönetilen bot hesaplar olduğunu görüyoruz' demişti.

Nevşin Bile Gördü

Muhalif duruşu ve Ak Parti düşmanlığı ile bilinen gazeteci Nevşin Mengü de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın medya ajansıyla anlaştığını ve bot, troll hesaplarla gündemde kaldığını söyledi.

Nevşin Mengü, "İyi bir medya ajansıyla anlaşmışlar. Ciddi bir bot, troll operasyonuyla sürekli gündemde kalıyor." dedi.

Mengü’nün dediği gibi “iyi bir medya ajansıyla anlaşmışlar” ve çok başarılı bir algı operasyonunu yürüttüler. 

Tamam bizler de bir İçişleri Bakanı olarak Soylu’nun üslubunun ve tarzını eleştirdik ama gel de  Nevşin Mengü referansı ve açıklamalarıyla  operasyon  ya da Soroz’la başlayan iddiaları ciddiye alma.

Muhalefetin ajanslarla çalıştığı özellikle CHP ve İBB’nin bu konuda yüklü paralar harcadığı sıklıkla dile getiriliyordu. 

2023 seçimlerinde seçmen tercihlerinde göçmen sorununun en belirleyeceği unsur olacağı gerçeğini gören ve hatta bunu köpürtmenin işi daha da kolay kılacağını bilen Sorozcular, bu alanı hiç boş bırakır mı?

Bırakmadıkları gibi Nevşin Mengü’nün ifadesi ile “iyi bir medya ajansıyla anlaştılar”
Türkiye’nin bir göçmen sorunu var ve bu sorunu yine insani yönlerden çözmeye gayret eden, bunu yaparken de sınır güvenliğini koruyan güçlü ve dirayetli bir hükümet var. Rahat olun, emin olun ve sağduyulu olun.