Neden Vazgeçemiyor?

Ak Parti'nin birçok alanda önemli hizmetleri hayata geçirmesine rağmen oy oranının yüzde 50'lerden yüzde 30'lara düşmesinin en önemli sebeplerinden birinin de birkaç yerden maaş alan bürokratlar olduğunu yazmaktan kalemimizde mürekkep bitmesine rağmen bu konuda inatla herhangi bir adım atılmaması vatandaş nezdinde güven kaybına sebep oluyor.

Neden Vazgeçemiyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüksek enflasyon sebebiyle vatandaş geçinmek için tek iş bulamazken, bazı AK Partili isimler çoklu maaşlarla gündeme gelmeye devam ediyor. 

Bunun son örneği AK Partili Burhan Ersoy oldu. 2011 yılında AK Parti'den aday adayı olan 2020'de Vakıflar Genel Müdürü olan Burhan Ersoy'un toplam 3 yerden maaş aldığı ortaya çıktı.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın araştırmasına göre Ersoy, Genel müdürlük maaşının yanı sıra Kuveyt Türk ve Vakıf Katılım'dan yönetim kurulu ücreti alıyor.

İddialara göre  İşte Ak Partili Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy'un Eylül 2022'deki aylık maaşları:

“Vakıflar Genel Müdürlüğü Genel Müdürlük maaşı: 29 bin 809 lira. Kuveyt Türk Bankası Yönetim Kurulu huzur hakkı: 175 bin 547 lira. Vakıf Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyesi maaşı: 22 bin 976 lira." 

Ersoy’un aldığı toplam maaşı 228 bin 332 lira. Bu rakam 41 asgari ücrete denk geliyor.

Şimdi sormak lazım: Bu sayın Genel Müdür, Ak Partinin oy kazanmasına mı yoksa kaybetmesine mi sebep oluyor? Genel Müdüre hiç  bir sözümüz yok. Kim bu tür dünyalıkları elinin tersiyle itebilir ki? Bu vicdani tavrı, sadece merhum Vali Recep Yazıcıoğlu ile yine merhum Bakan Adnan Kahvecioğlu gösterebilirlerdi ki onlar da koparıldı içimizden. Belki kopartılan onların şahsında  helal-haram, vicdani tavır ve duruştu.

Kamuda bu genel müdür gibi yüzlerce isim var üç-dört maaşlı. Hatta bunlar arasında bizlerin çok ilkeli ve dünyalıkla çok ilgi alakası olmadığını sandığımız  ve şu an bürokrasi ve siyasetin yedek kulübesinde olan  çok sayıda hemşerimiz de var.

Bizim derdimiz bunların aldığı maaşlar değil.  Bizim asıl anlamakta güçlük çektiğimiz şey,  Ak Partili, taban başta olmak üzere tüm kesimlerden tepki gören ve nefret edilen bu uygulamadan Ak Partili bazı yöneticiler neden vazgeçmiyor ya da vazgeçemiyor.