Neden gece maçı verilmedi?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun belirlediği maç takvimine göre Bordo-Beyazlı Temsilcimiz Elazığspor'a gündüz kuşağı maçları verildi. Peki gece maçı için talepte bulunulmasına karşın neden Elazığ'a neden gece maçı verilmedi?

Neden gece maçı verilmedi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu
TFF 3. Lig’de şampiyonluk hedefleyen ve kadro yapısını şampiyonluğa oynayacak şekilde oluşturan Bordo-Beyazlı Temsilcimiz 3Gen Holding Elazığspor’a, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan olumsuz bir cevap geldi. Yeni Elazığ Atatürk Stadyumu’nda maçlarını gece oynamak isteyen ve bu hususta Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuran Bordo-Beyazlı ekibimiz beklediği cevabı alamadı. Peki geçen sezon faaliyete giren Elazığ Atatürk Stadyumu’na neden gece maçı verilmedi? Grubumuzda yer alan şampiyonluk adayları Batman Petrolspor ile Karşıyaka’ya bu hak tanınırken, Elazığspor neden gece maçı oynama hakkından mahrum kaldı?


‘IŞIKLANDIRMA YETERSİZ’ DENİLDİ
Bordo-Beyazlı ekibimiz maçlarını gece oynamak için Türkiye Futbol Federasyonu’na resmi başvuru yaptı. Hakimiyet Gazetesi’nin edindiği bilgiye göre talep sonrası Elazığ’a gelen TFF yetkilileri stadyumun ışıklandırma yapısını inceledi ama ışıklandırmayı yetersiz buldu. Konuya ilişkin bir rapor oluşturan heyet, Elazığspor’un talebini reddetti ve gece maçı oynanmasına müsaade etmedi. 


NEDEN BÖYLE OLDU?
Yapımı geçtiğimiz sezon tamamlanan ve Avrupa standartlarında inşa edilen Elazığ Atatürk Stadyumu’nda ışıklandırmaya Türkiye Futbol Federasyonu’nca neden yetersiz denildi? Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri bu kararı alırken, hakkı kriterleri göz önünde bulundurdu? Direkt şampiyonluk yolunda rakiplerimiz olan Batman Petrolspor ile Karşıyaka’ya bu hak tanınırken, bizde neden olumsuzluk yaşandı.


LOBİCİLİK Mİ VAR?
Işıklandırmanın yetersizliği nedeniyle gece maçı oynama talebi reddedilen 3Gen Holding Elazığspor sezonun ilk yarısı boyunca maçlarını gündüz oynamak zorunda kalacak. Hakimiyet Gazetesi olarak Bordo-Beyazlı kulüp yetkililerimizin olayın takipçisi olmaya ve tekrar gece maçı oynamak için talepte bulunmaya davet ediyoruz. Harcanan bunca emek karşısında şampiyonluk yolundaki rakiplerimize bu hak tanınırken, Elazığspor’un da gece maçı oynamaya hakkı olduğunu düşünüyoruz. 
Elazığsporlu taraftarlar da TFF’nin verdiği bu karara “Lobicilik mi var?” diyerek tepki gösterirken, rakiplerimize tanınan bu hakkın daha yeni bitmiş stadyumumuzda Elazığspor’a da verilmesini istiyor.