Necmettin Erbakan Bulvarında Kazaları Önlemek İçin Çalışmalar Başladı

Erkan BAY/Elazığ Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı, 2018 yılında düzenlenen törenle hizmete girmişti.

Necmettin Erbakan Bulvarında Kazaları Önlemek İçin Çalışmalar Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

30 metre genişliğinde, 5 kilometre uzunluğunda, üç gidiş ve üç geliş olmak üzere toplam 6 şeritli olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı’nın trafiğin rahatlamasına büyük katkı sağlaması bekleniyordu.

Trafiğin rahatlamasını sağlayan bulvar,son yıllar da kazaların en fazla meydana geldiği bulvar özelliği taşımaya başladı. 

ŞEHRİN BATISINA KOLAY ULAŞIMI SAĞLIYOR 
Nüfusu 40 bine yaklaşan, yeni yapılan ve yapılacak olan binalarla şehrimizin en büyük mahallesi olan Çaydaçıra Mahallesi gibi, Cumhuriyet, Abdullahpaşa, Hilalkent ve şehrin batısında bulunan ilçe ve köylere daha rahat ulaşmayı sağlayan Necmettin Erbakan bulvarı ismini ne yazık ki son zamanlar da  ölümlü trafik kazalarıyla da gündeme gelmeye başladı. 

SORUNLAR GİDERİLMİŞTİ 
Necmettin Erbakan Bulvarı, yapıldığı arazi şartlarının olumsuzluğunu en az indirmek amacıyla metrelerce dolgu malzemesi kullanılmış ve sonuçta teknik olarak beklenen lokal çökmeler görülmüş, bunlar da anında onarılarak sürüş konforuyla hizmete açılmıştı. Geçtiğimiz aylarda da belirli yerlerde oluşan zemin gevşemesinin önüne geçmek amacıyla yumuşak zemin alınarak 3 metre kalınlığında kaya dolgu malzemesi kullanılarak sorunlar giderilmişti.

ÇALIŞMALARA RAĞMEN KAZA HABERLERİ GELİYOR 
Ancak tüm bu çalışmalara rağmen bulvardan trafik kazaları haberleri gelmeye devam ediyor. Yolun uzun görüş mesafesi, üç şeritli olması ve sürüş konforu sağlaması sebebiyle sürücülerin hız yaptığını  da bir çok defa gündeme gelmiş ve tepki çekmişti.  

SÜRÜCÜ HATALARI OLDUKÇA FAZLA 
Necmettin Erbakan Bulvarında meydana gelen bir çok trafik kazasının başlıca nedenleri olarak sürücü hataları geliyor. Sürücü hatası, yol kusuru, dikkatsizlik, yeterli önlem ve uyarı levhalarını dikkate alınmaması kazaların belli başlı sebepleri arasında yer alıyor. Bulvarın bir çok noktasında konan levhalarda hız sınırının  50 kilometre  olarak belirtilmesine rağmen bir çok sürücü bu uyarılara aldırış etmeden hız yapmaya devam ediyor.

HIZ YAPMAYA MÜSAİT BİR YOL 
Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman,“Necmettin Erbakan Bulvarı ilimiz trafiğini rahatlatan bir bulvardır. Hem yol konforu hem de yapısı itibari ile hız yapmaya müsait.Kazalar yolun sıkıntılı olduğu yer olmuyor,sıkıntısız olduğu yer de kazalar oluyor. Yol da yapımında eksiklikler olmuş olabilir ama kazaların çoğunluğu araçların kontrolsüz kullanmaktan oluyor.”dedi.  

BELEDİYE ÇALIŞMALARA BAŞLADI 
Başkan Toraman,“Elazığ Belediyesinin bulvar ile ilgili çalışmaları var. Yapılan çalışmalar da ışıklı uyarı lambaları kurulması yönünde çalışmalar var. Ekipler çalışıyor. İlerleyen zamanlar da farklı çalışmaların başlayacağını tahmin ediyoruz.”dedi.