Nebati Hamasete Sardı

Bugüne kadar başta enflasyon olmak üzere hiçbir ekonomik öngörüsü  tutmayan, sözleri sıklıkla sosyal medyada tartışma konusu olan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, şimdilerde hamasete sarmış gözüküyor.

Nebati Hamasete Sardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kendi başarısızlığını  cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başarıları ile kapatmaya çalışan Nureddin Nebati;  “Bu irade şunu çok iyi bilir, kaderin üstünden bir kader vardır. Bu kader, bu ülkeyi 21. yüzyıl ülkesi yapacak. Bu kader, 'Türkiye Yüzyılı' derken, bunu dillendirenleri de asla yarı yolda bırakmayacak. Başaracağız ve yüzyılın sonuna gelindiğinde torunlarımız, emek sarf eden görünen ve görünmeyen tüm kahramanları öyle bir yad edecek ki, iyi ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım, iyi ki 21. yüzyılda dünyaya geldim, iyi ki 21. yüzyıla damga vuran Recep Tayyip Erdoğan'ın torunlarıyım' diyecek.” demiş.

Nasıl da övmüş  Erdoğan’ı değil mi? Eminiz ki bu serenadı ile bir süre daha makamını koruyacak ve başarısız  olmasına rağmen kendisine dokunulmayacaktır.

Dikkat ettik de bu afili cümleler arasında ekonomiye ve kendi görevine dair hiçbir kelime yok. Muhtemelen İha, Siha, TOGG ve mega projeleri kastediyor. Erdoğan’ın başarılarını öne çıkartırken kendisine ait hiçbir başarısının olmadığını da itiraf ediyor.

Nebati ne yapsın. Demek ki siyasette işler böyle yürüyor. Ne kadar başarısız olursan ol, selam durdunmu  patrona iş bitiyor. Ve ne yazık ki patronlar da bu durumlara ses çıkarmıyor ve hata yapıyor.