Ne Ziyaretçi Var Ne Karşılayan!

Keşfedildikleri günden beri yeterli çalışmaların yapılmaması nedeniyle turizme kazandırılamayan doğa harikası Saklıkapı ve Karaleylek kanyonları, geçtiğimiz gün Elazığ İl Özel İdaresi'nin sosyal medya paylaşımıyla bir kez daha gündeme geldi. Saklıkapı Kanyonunun girişine yapılan ve daha önce 'Bu merkez kimi karşılayacak?' diye sorulan ziyaretçi karşılama merkezine giden Hakimiyet muhabirleri, pazar günü olmasına rağmen ne ziyaretçi ne de ziyaretçileri karşılayan bir yetkili olmadığını net bir şekilde görüntüledi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ne Ziyaretçi Var Ne Karşılayan!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Keşfiyle Elazığ'da mutluluk yaratan, şehrin turizm geleceği için umut veren kanyonların keşfinin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen halen daha altyapı, ulaşım ve insani  ihtiyaçların karşılanabileceği alanların yapımı tamamlanamadı. Beklenen çalışmaların yapılmamasının yanında Elazığ İl Özel İdaresi tarafından her turizm sezonunun başında vatandaşları umutlandıran bir çalışma bilgisi paylaşılıyor ancak çalışmaların yalnızca her sezon olduğu gibi trekking sporcularıyla ilgili olduğu ortaya çıkıyor. 

Ne Ziyaretçi Var Ne Karşılayan!

800 BİN LİRALIK ZİYARETÇİ KARŞILAMA MERKEZİ

Bu kez sezon sonunda paylaşılan ve yaklaşık 800 bin liraya mal olan ziyaretçi karşılama merkezinin yine yalnızca trekking sporcuları düşünülerek inşa edildiği ve bunun turizme hiçbir katkısı olmadığı bir kez daha Hakimiyet TV tarafından net bir şekilde ortaya koyuldu. Havanın oldukça elverişli olduğu geçtiğimiz Pazar günü, Saklıkapı Kanyonunun bulunduğu bölgede inşa edilen ziyaretçi karşılama merkezine giden Hakimiyet muhabirleri, ne bir ziyaretçinin ne de bir yetkili ya da çalışanın bulunmadığını ortaya koydu. Elazığ İl Özel İdaresi’nin sosyal medyadan tanıtımını yaptığı merkezin kapılarının bile kilitli olduğu anlaşıldı.

Ne Ziyaretçi Var Ne Karşılayan!

YANLIŞTA ISRAR

Kanyonlara ziyaretçi gelmemesinin en büyük nedenlerinden biri  de bir önceki Elazığ Valisi döneminde kanyonlara ulaşım sağlayamayan ziyaretçilerin traktörle bölgeye taşınması ve yaşanan ceza kesme olayı olarak görülüyor. Bu olayın sosyal medyaya yansıması ve Türkiye’de gündem olmasının ardından kanyonlar düzeltilemeyecek kadar kötü bir imajla anılmaya başlandı. Vali Ömer Toraman döneminde ise kolaya kaçılarak ve hatalı yapılan projeler kanyonların bu kötü imajını kurtarmaya yetmiyor.

Ne Ziyaretçi Var Ne Karşılayan!

KARALEYLEK DE HİÇBİR ÇALIŞMA YOK

Saklıkapı kanyonuna nispeten bazı çalışmalar yapılsa da Karaleylek kanyonuna yapılan hiçbir çalışma bulunmuyor. Bölge halkı Karaleylek Kanyonuna giden yolun asfaltlanmasını, gerekli altyapı çalışmalarının tamamlanarak işletmelerin özel firmalara devredilmesini istiyor. 

Karaleylek Kanyonu yolunu da görüntüleyen muhabirlerimiz bu sayede Elazığ eşsiz turizm noktalarının nasıl kaderine terk edildiğini ve şehrin kaderine etki edecek projelerde nasıl özensiz çalışılıp kolaya kaçıldığını bir kez daha görüntülemiş oldu.  

Ne Ziyaretçi Var Ne Karşılayan!

MÜKEMMEL BİR SONBAHAR PAZARINDA DAHİ KAPALI

Sonbahar mevsiminin  en güzel günlerini ve doğada yürüyüşün yoğun yaşandığı bu günlerde tatil olan pazar gününe rağmen yapılarak hizmete açıldığı videolarla duyurulan Misafir Ağırlama Merkezi’nde hiçbir görevlinin olmaması, yapılanların göstermelik olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor.

Ne Ziyaretçi Var Ne Karşılayan!

DEVREDİLSE DE KAMU DESTEĞİ ŞART

Gerekli altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından özel firmalara devredilecek kanyonların da kaderine bırakılması yeterli olarak görülmüyor. Özel sektör ve devlet işbirliği içerisinde gerekli denetimlerin yapılması, kanyonların tanıtılması amacıyla sık sık etkinlik ve yürüyüşlerin düzenlenmesi de vatandaşların talepleri arasında.

Ne Ziyaretçi Var Ne Karşılayan!

ELAZIĞ’IN ÖNCELİKLERİNİ İÇEREN KIRMIZI KİTABA İHTİYACI VAR

Şehrin her konu başlığında olduğu gibi turizmde de bir kırmızı kitaba ihtiyacı olduğunu ifade eden vatandaşlar, hem siyaset hem de bürokraside her yeni dönem bir önceki dönemde yapımına başlanılan ya da devam eden hizmetlerin görmez gelinmesi  geleneğinin terk edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.
Gelen valinin, giden valinin projelerini devam ettirmek yerine çürümeye terk etmesinin hem milli servet ve kamu kaynaklarının heba olmasına sebep olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu durumun Elazığ ‘ı geriye götürdüğünü ifade ediyorlar.

 Şehrin; ekonomi, sanayi, tarım ve hem de turizmde kendi eylem planı oluşturması ve siyaset ile bürokrasideki değişimlerde bu plandan asla geri durmadan çalışması gerekiyor.

İLK OLARAK TURİZM MASASI KURULMALI

Turizmde başarılı olmuş birçok il incelendiğinde odak noktada bir turizm masası olduğu, bu masada basından bürokrasiye siyasetten üniversiteye toplumun tüm dinamiklerinden temsilciler olduğu ve ortaya konulan eylem planında ortak hareket ettiği görülüyor. Elazığ’ın da vakit kaybetmeden bu masayı kurması ve şehrin turizmde hak ettiği noktaya ulaşması gerekiyor.