Ne Yiğitlerimiz Varmış…

Bin yıl sürecek naralarıyla başlatılan ve fakat bir yıl dahi sürmeyen 28 Şubatın üzerinden 23 yıl geçti.

Ne Yiğitlerimiz Varmış…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ne haksızlıklar yapıldı ne dramlar yaşandı ve nice hayaller yıkıldı 28 Şubatta.

Halka ve değerlerine bu kadar düşmanlığın elbette bir bedeli olacaktı. Önce kendileri sahneyi terk ettiler ardından da mahkemelerde hesap verdiler. 

O günlerde dik duran ve her şeye rağmen değerlerini koruyanlar da oldu, çocuklarının isimlerini değiştirmek gibi ödlekliği gösterenler de. 

Merhum Erbakan MGK’da ecel tersleri dökerken ve kendine dayatılan kararlara direnirken, Muhsin Yazıcıoğlu gibi yürekli siyasetçileri de gördü bu halk, aynı hükümetin ortağı olan bakanların yamukluğunu da..

Bu süreçte bir yiğit de Elazığ’dan çıkmıştı. Hem de öyle bir yiğit ki bakanı kürsüden indirecek bir cesarete ve mangal gibi bir yüreğe sahip bir yiğit…

Hakimiyet Gazetesi’nin ilgili haberinde de görüleceği gibi genç bir Belediye Başkanı olan Hamza Yanılmaz, dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez’in milletin inancına ve değerlerine yaptığı hakaretlere kayıtsız kalmamış ve tepkisini göstermişti.

Merhum Belediye Başkanı Hamza Yanılmaz’ın Bakan Yalım Erez’e tepkisini izleyince bu şehirden ne yiğitler geçmiş diyesi geliyor insanın. O ne inanç, o ne samimiyet, o ne cesaretmiş. Dönemin Valisi Lütfullah Bilgin ve diğer tüm yetkililerin sus-pus olmalarına  karşın Anadolu’nun ve Elazığ’ın temsilcisi Hamza Yanılmaz’ın tepkisini gösterecek kaç siyasetçi var bugün? Rabbim rahmet eylesin, mekanı cennet olsun…