Ne Alaka?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla Ilısu Barajı ve HES açılışı gerçekleştirildi.

Ne Alaka?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti'nin eser ve hizmet siyasetinin örneklerinden birinin de Ilısu Barajı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, projenin ülkeye 3 milyar lira katkı sağlayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı 19 yıldır halka hizmet amacımızın eser ve hizmet siyasetimizin en somut örneklerinden biridir. Su depolama kapasitesi yaklaşık 11 milyar metreküpü bulan Ilısu, 1200 megavatlık gücüyle ülkemize yıllık 3 milyar liralık katkı sağlayacaktır. Bizim medeniyetimizde su hayattır. Enerji de günümüzün bir diğer vazgeçilmez hayat kaynağıdır." dedi.

Suyun yüzde 70’inin gıda üretiminde kullanıldığı düşünülürse bu projenin bölge halkı ve ekonomisi için de ne kadar önemli olduğu görünüyor.
Proje gerçekten muhteşem. Bereketli güneydoğu toprakları hem suya kavuşacak hem de önemli oranda enerji üretimi yapılacak. Bölge için olduğu gibi ülkemiz için de önemli.

Bunlar çok güzel ama Ilısu gibi coğrafi  bölgede zaten bilinen bir isim yeterli görülmeyip baraja Prof. Dr. Veysel Eroğlu ismini vermek de neyin nesi.
Televizyonlarda bu muhteşem projenin açılışını izlerken ve bununla hem bölge hem de ülke adına gurur duyarken, Veysel Eroğlu isminin verildiğini duyunca acaba yanlış mı anladım gibi bir tereddüde düştüm. Ama duyduğum gerçekti ve Afyonlu Veysel Eroğlu’nun ismi Batman’da yapılan bu baraja verilmişti.

Elbette Veysel Eroğlu’nun bu ülkeye birçok hizmeti oldu. Elbette su konusunda önemli hizmetler yapmış ve bir çok projeyi hayata geçirmiş bir kişiydi.  Ama böyle bir isimlendirme hem coğrafi hem de siyasi açıdan çok doğru olmadı. Bu neden ile Veysel Eroğlu’nun ismi başka bir hizmetin açılışına verilebilirdi.

Bu adımdan Veysel Eroğlu mutlu olmuştur belki ama sadece bölge halkı değil ülkedeki herkes bu isimlendirmeyi anlamsız bulmuştur. Daha da ötesi bu dev tesis bu isimlendirme sebebiyle tartışılmaya başlanmıştır. 

Ak Parti, gereksiz ve getirisi götürüsü çok tartışılmadan attığı adımlar sebebiyle hak etmediği eleştirilerin hedefi oluyor. Basit hatalar yaparak büyük tepkilerin odağına yerleşebiliyor.

Bu baraj için Ilısu ismi yeter de artardı bile.  Kaldı ki baraj sonsuza kadar Ilısu ismiyle anılacak, Prof.Dr. Veysel Eroğlu ismi, resmi yazışmadan öteye gitmeyecektir.

Ne diyordu Hacı Abemiz doktora, “Ne alaka?”