Narin Güran cinayetinde son dakika gelişmesi!
Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin dava dosyasında önemli gelişmeler yaşandı.
Narin'in cesedinde bulunan saç ve kıl örneklerinin, yapılan mitokondriyal DNA analizleri sonucunda annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile uyumlu olduğu belirlendi. Ancak bu sonuç, tam olarak kimin kılının olduğu konusunda kesin bir bilgi vermiyor. Zira anne ve çocukların mitokondriyal DNA'ları aynı olduğu için, saç ve kıl örneklerinin tam olarak kime ait olduğu tespit edilemiyor.
Öte yandan, dava dosyasına eklenen yeni bir bilirkişi raporunda, olay günü şüphelilerin nerede olduğu detaylı bir şekilde ortaya konuldu. Raporda, şüphelilerin telefon kayıtları ve baz istasyonları verileri kullanılarak, olay yerinde ve çevresinde bulundukları zaman dilimleri belirlendi.
DAVA SÜRECİ
Narin Güran'ın amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar, "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla yargılanıyor.
ESKİ DİYARBAKIR BAROSU BAŞKANI AV. NAHİT EREN'İN AÇIKLAMALARI
Dava sürecini yakından takip eden eski Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, DNA sonuçları ve bilirkişi raporuyla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi. Eren, dosyada hala beklenen raporlar olduğunu ve sürecin devam ettiğini belirtti.
KAMUOYUNDA BÜYÜK TEPKİ ÇEKEN OLAY
Narin Güran'ın ölümü, Türkiye'de büyük yankı uyandırmış ve kamuoyunda geniş yer bulmuştu. Olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması ve faillerin cezalandırılması için adaletin yerini bulması bekleniyor.