Narin davasında amca Salim Güran'dan dikkat çeken mektup: 'Biz masumuz'

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan amca Salim Güran, cezaevinden kaleme aldığı mektupta masumiyetini savundu. Cinayetin tek failinin Nevzat Bahtiyar olduğunu iddia eden Güran, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da desteği nedeniyle teşekkür etti.

TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos 2024'te kaybolduktan 19 gün sonra dere yatağında çuval içinde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan amcası Salim Güran, cezaevinden dikkat çeken bir mektup yayımladı.

"BENİ YEĞENİMİ KATLETMEKLE İTHAM ETTİLER"

Mektubunda "Ben Salim Güran, yüreği paramparça bir amca olarak yazıyorum" ifadelerini kullanan Güran, hiçbir somut delil olmamasına rağmen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edildiğini savundu.

Yedi çocuk babası olduğunu belirten Güran, "Narin benim canımdı, kanımdı. Beni yeğenimi katletmekle itham ettiler. Biz masumuz, biz katil değiliz" ifadelerine yer verdi.Narin davasında amca Salim Güran'dan dikkat çeken mektup: 'Biz masumuz'

DEMİRTAŞ'A TEŞEKKÜR ETTİ

Salim Güran, mektubunda eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendilerine destek verdiğini belirterek, "Sayın Selahattin Demirtaş'ın selamlarını aldım. Kendisine buradan çok çok selam gönderiyorum. Bu zorlu süreçte birçok insanın kulağını, ağzını, gözünü kapadığı günlerde kendisi çıkıp haksızlığa uğradığımızı haykırdı" dedi.

"TEK KATİL NEVZAT BAHTİYAR"

Cinayetin tek failinin Nevzat Bahtiyar olduğunu ileri süren Güran, olay günü evinde olduğunu ve bunu doğrulayan tanıkların ifadelerinin dikkate alınmadığını savundu.

Telefon kayıtları, bilirkişi raporları ve adım sayar verilerinin de masumiyetini ortaya koyduğunu iddia eden Güran, "Dosyayı okuyun, köye gidin, olay yerini görün. Olay sadece 19 dakikada işlenmiş. Bu delillere rağmen neden kimse gerçeği görmek istemiyor?" ifadelerini kullandı.

"ALLAH'IN DİLEĞİM ONU SİZLERE KOMŞU EYLESİN"

Güran mektubunda şu ifadelere de yer verdi:

"Ben kızımızı katleden vahşi Nevzat Bahtiyar'a, bizi bu hâle getiren hiç kimseye hakkımı helal etmiyorum. Ben de bir babayım. Halka sesleniyorum: Bana bu ithamlarda bulunanlar, sizler evlatlarınıza kıyabiliyor musunuz? Bize attığınız iftiralar kendi hayatlarınız da var mı? 8 kez ifade değiştiren Nevzat Bahtiyar vahşisini gariban ettiniz. Daha da o vahşiye 'gariban' diyenler… Allah'tan dileğim onu sizlere komşu eylesin."

"ADALET! ADALET! ADALET!"

Olay günü evinde 7 şahidinin bulunduğunu ve ifadelerinin dikkate alınmadığını öne süren Güran, yaklaşık iki yıldır cezaevinde olduklarını belirtti.

Güran, mektubunu "Adalet! Adalet! Adalet!" sözleriyle tamamlarken, "Yetkililer görün artık, duyun sesimizi. Biz masumuz, biz katil değiliz" diyerek adalet talebini yineledi.